Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin kafasını en çok kurcalayan konulardan biri iş imkanları oluyor. Aday öğrenciler, seçtikleri bölümden mezun olmalarının ardından kariyerlerinin nasıl bir yol çizeceğini öngörmek ister. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde okumayı düşünen aday öğrenciler için Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş imkanları ve bölümlerini sıralıyoruz.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bölümleri BAU’da üçe ayrılıyor: Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım. BAU’da bu bölümleri okuyan öğrencilerin kariyerlerinde karşılarına çıkabilecek iş imkanlarını paylaşıyoruz.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş imkanları öğrencilerin uzmanlaşmayı tercih ettiği alan doğrultusunda farklılık gösterebilir. BAU Mimarlık bölümü mezunları, ilgi alanları doğrultusunda kamuda, çeşitli şirketlerde, ve mimarlık ofislerinde tasarımcı ve/ya uygulamacı olarak; serbest mimar olarak; şantiyelerde, yapı denetimi sektöründe, yapı sektörüyle bağlantılı olarak malzeme tasarım, üretim, pazarlama ve satışında; mimarlıkta bilişim, bina bilgi modellemesi ve sürdürülebilirlik alanlarında; mimari temsil/görselleştirme alanında, mimarlık ve tasarım alanlarında yayıncı olarak ve akademisyen olarak çalışabilirler.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü mezunları ilgi ve becerilerine göre yapacakları tercihlerle, yurtiçi ve yurtdışı içmimarlık/mimarlık ofislerinde tasarımcı; içmimarlık/mimarlık şantiyelerinde proje müdürü, şantiye şefi; mobilya tasarım ofisleri ve atölyelerinde tasarımcı, ve malzeme, mutfak-banyo tasarım ve üretim ofislerinde içmimar olarak görev alabilirler. Akademik hayat ve eğitim alanıyla ilgilenen mezunlar ise yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek üniversitelerin iç mimarlık/mimarlık/endüstriyel tasarım alanlarında akademisyen iç mimar olarak kariyer yapabilirler. Bunların yanısıra birçok iç mimar, aldıkları tasarım eğitimi ve girişimci yaklaşımlarıyla kendi ofislerini kurabilir ya da çeşitli sanat dallarında faaliyet gösterebilirler.
Endüstriyel tasarımcıların uygulama alanları, ürün tasarımı, sistem tasarımı, hizmet tasarımı ve deneyim tasarımı alanlarını kapsar. Ürün tasarımı bağlamı, mobilya, ulaşım araçları, ambalaj, elektronik ürünler, elektrikli ev aletleri, tıbbi ürünler, ev ve ofis gereçleri, teşhir stantları, aydınlatma, oyuncak, bebek ve çocuk ürünleri, kişisel bakım ürünleri, spor ekipmanları, mücevher gibi çok çeşitli endüstriyel ürünleri içermektedir. Sistem tasarımı ise, ürünler arası ya da ürün-hizmet sistemleri, ürün yaşam döngüsü tasarımı, ürün/ürün serisi için görsel kimlik tasarımı, perakende satış, sergi, müze ve etkinlikler için görsel ve üç boyutlu tasarımlar gibi başlıkları kapsar. Hizmet tasarımı kapsamında ise, ürün ve sistemlerin hizmetlere entegrasyonu, hizmet süreci tasarımı, müşteri deneyimi haritalama, hizmet sunum tasarımı gibi konuları içermektedir. Deneyim tasarımı ise, kullanıcı arayüzü tasarımı, kullanıcı deneyimi tasarımı, etkileşim tasarımı olarak nitelendirilebilir.
Endüstriyel tasarımcılar, bütün bu uygulama alanlarıyla ilgili tüm özel ve kamu kuruluşlarının yanı sıra kendi kurdukları firmalarında tasarım, uygulama, araştırma ve geliştirme, denetim ve kontrollük, danışmanlık, bilirkişilik ve eğitim faaliyetlerinde görev alabilirler. Eğitim alanıyla ilgilenen mezunlar ise yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek üniversitelerin ilgili alanlarında akademik kariyerlerini sürdürebilirler.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş imkanları hakkında araştırma yapan ve sahip olacakları kariyer için kendini geliştirmeyi hedefleyen aday öğrenciler, BAU’daki CO-OP Programından yararlanarak iş deneyimi elde edebilirler. “CO-OP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından 2008 yılından beri başarıyla uygulanan yüksek öğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan bir modeldir. CO-OP yapan üniversite öğrencisi, üniversite eğitimini sürdürürken bir taraftan da aktif olarak çalışma hayatına katılarak iş tecrübesi edinir.
BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi mezunları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi taban puanları için tıklayınız.