Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler lisedeki not ortalamasının puanlar üzerindeki etkisini araştırıyor. Öğrencinin lisedeki başarısı üniversite sınavını ne kadar etkiliyor ve not ortalamasını yüksek tutmak ne kadar önemli? Aday öğrenciler için bu soruları cevaplıyoruz.

Lise eğitimi boyunca aldığınız diploma notları 0.12 katsayısı ile çarpılıyor. Çıkan sonuç ise yerleştirme puanlarınıza ekleniyor. Bu puan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak adlandırılıyor ve yerleştirme puanına en az 30, en fazla 60 puan katkı sağlayabiliyor. Bu sebeple lisedeki not ortalamanızı yüksek tutmaya çalışarak üniversite sınavına etkisini arttırabilirsiniz.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin hemen hemen tamamı, bütün hayatlarını etkileyecek böylesine önemli bir seçim ve değerlendirmenin tek bir sınava bağlı olmasının stresini yaşarlar. Diğer taraftan; aynı sınavda aynı alanda eşit sayıda net yapan 2 öğrenciden biri, Ortaöğretim Başarı Puanı daha iyi olduğu için diğerinden yüksek bir puan alacaktır. O halde, üniversite sınavından alacağınız puanı yükseltmenin, üstelik zamana yayılabilen ikinci bir yolu daha vardır; o da okuldaki derslerinize dikkat etmeniz ve hem daha da başarılı olmanız hem de not ortalamanızı yükseltmenizdir. Lisedeki not ortalamanızı yüksek tutmak için düzenli not tutmanın yanı sıra okuldaki hocalarınıza da danışarak ders çalışma programları hazırlayabilirsiniz.

Not ortalaması, aynı şekilde üniversitede de önem taşımaya devam eder. Üniversitedeki not ortalamanızın yüksek olması, mezun olduktan sonra yapacağınız iş başvurularında önemli bir avantaj sağlayabilir.

Üniversite tercih döneminde öğrencilerin önemli bir kısmının öğretim kadroları, bölümleri ve sunduğu fırsatlar nedeniyle tercih ettiği Bahçeşehir Üniversitesinin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.