YKS sonrası aday öğrenciler tercih dönemine adım atıyor. YKS sonuçlarının ÖSYM takvimine göre 4 Ağustos’ta açılmasıyla beraber öğrenciler tercih listesi hazırlayacak. Bu tercih listenize yazacağınız üniversiteler arasından karar vermek zor olabilir. Üniversite seçimlerinizi daraltmanın yollarını sizler için derliyoruz.

Basit Araştırma ile Başlayın: Tercih etmeyi düşündüğünüz her üniversiteyi araştırmak zaman alır, ancak uzun vadede karşılığını almanız için bu şart. İhtiyaçlarınıza ve isteklerinize uyan üniversiteleri araştırmaya her hafta birkaç saat ayırmayı deneyebilirsiniz. Üniversitelerin web sitesine, blog gönderilerine, makalelere ve sosyal medya profillerine göz atabilirsiniz. Bu sırada üniversite bursları ve üniversitelerin taban puanları hakkında da bilgi alabilirsiniz!

Artıları ve Eksileri Karşılaştırın: YKS sonucunuza uygun bir şekilde, üniversiteler hakkında araştırmanızı yaptıktan sonra, her birinin artılarını ve eksilerini karşılaştırmaya başlayabilirsiniz. Okumak istediğiniz bölüm, yurt dışı eğitim fırsatları, üniversite bursları ve kampüs hayatından beklentileriniz gibi çeşitli konularda kişisel istekleriniz doğrultusunda karar verin. Size göre hangi özellikler artı veya eksi?  Sıraladığımız alanlarda eksileri daha fazla olan üniversiteleri eleyerek tercih listenizi daraltabilirsiniz.

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI HAKKINDA BİLGİ EDİNİN

YKS oturumları olan TYT ve AYT ya da YDT’den aldığınız sonuçlar doğrultusunda üniversitelerin taban puanları hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Hem taban puanları hem başarı sıralamaları her yıl değişiklik gösterir. Üniversitelerin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak ÖSYM’nin kendi sitesinde paylaştığı güncel bilgilere göz atabilirsiniz.

Tercih yapma zamanı geldiğinde T.C kimlik numaranız ve aday şifrenizle ÖSYM’nin sistemine giriş yaparak tercihlerinizi göndermeniz gerekiyor. Sistemde tercih listenizi oluşturup onayladıktan sonra tercih işleminiz sonlanır. Tercih yapma tarihleri, YKS sonuçlarınız açıklandıktan sonraki haftalarda, ÖSYM tarafından duyurulur.  Tercih yaparken YKS kılavuzunu dikkatle incelemeniz ve üniversiteleri bu kılavuz bilgilerine göre seçmeniz gerekir. 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için tıklayınız.

BAU’da 9 fakülte, 1 konservatuar, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Aday öğrenci, BAU’da bulunan okullardan birini kazanmak istiyorsa taban puanlarına göz atabilir. Bahçeşehir Üniversitesinin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.