Üniversite tercih döneminde olan aday öğrenciler için hayallerindeki bölümün bulunduğu üniversiteler, taban puanları ve iş imkanları önemli konu başlıkları arasında. Aday öğrencilerin üniversite tercih listelerini detaylı araştırma yaparak hazırlamaya dikkat etmeleri gerekir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen aday öğrenciler için Yazılım Mühendisliği iş imkanları ve taban puanlarını paylaşıyoruz!

Yazılım Mühendisleri, işletmeler için sistemler ve yazılımlar geliştirir. Programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilgisayar işletim sistemleri hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir. Yazılım Mühendisleri işletim sistemleri, bilgisayar oyunları, masaüstü ve web uygulamaları, ağ kontrol sistemleri ve iş uygulamaları gibi çeşitli yazılım türleri geliştirebilir. Buna ek olarak teknolojideki gelişimler ve yeni uzmanlık alanları bu mesleğin hızla gelişmesini sağlıyor.

BAU’da Yazılım Mühendisliği bölümü okuyan öğrenciler temel bilim ve mühendislik prensiplerini öğrenir, yazılım uygulamaları ile insanların etkileşimini en verimli olacak şekilde tasarlama yeteneği kazanır ve mesleğin güncel gereksinimlerini karşılayacak bilgi, pratik ve tecrübeye sahip olur.  BAU Yazılım Mühendisliği bölümü; bilim ve matematiğin katkısıyla kullanıcı gereksinimlerini ortaya çıkarabilen, yazılımı tasarlayabilen ve geliştirebilen, endüstride olan problemleri çözerken bilişim teknolojilerini kullanabilen ve bu alandaki hızlı değişime ayak uydurabilen mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.

BAU’da okuyan öğrenciler CO-OP eğitim modelinden faydalanarak Yazılım Mühendisliği iş imkanları hakkında tecrübe sahibi olabilirler. “CO-OP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU)  2008 yılından bu yana yükseköğrenimi profesyonel yaşamla birleştirmek ve iş ile üniversite arasındaki uçurumu kapatmak amacıyla başarıyla uyguladığı bir modeldir. CO-OP’a katılan bir üniversite öğrencisi, lisans eğitimini sürdürürken iş hayatına aktif olarak katılarak iş deneyimi kazanır. CO-OP eğitim modeli ile öğrenciler BAU’daki eğitim hayatıyla beraber teknolojik yeniliklere ve sektöre dair gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilir. Böylece eğitim alırken çalışma hayatına da katılarak iş tecrübesi edinir!

Yazılım Mühendisliği iş imkanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yazılım mühendisliği bölümü mezunları özel sektörde ve kamu sektöründe istihdam edebilirler.
  • Sistem mühendisi olarak, bilgisayar ağları üzerine çalışan işletmelerde etkinlik gösterebilirler.
  • Elektronik cihaz üreten firmalarda ya da Savunma sanayisinde uygulama mühendisi olarak çalışabilirler.
  • Şirketlerin bilgi sistemleri bölümlerinde iş analisti olarak çalışabilirler.
  • Kendi disiplinlerinde ilerleyerek konularında orta kademe yönetici olabilirler.
  • Akademik olarak kendini geliştirip kariyerlerini yönlendirebilir, alanlarında danışmanlık yapabilirler.

BAU Yazılım Mühendisliği bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

BAU Yazılım Mühendisliği bölümü taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.