Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
İç mimar olmak isteyen aday öğrencilere tavsiyeler bu yazıda! Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hocalarımızdan iç mimarlık okumak isteyen aday öğrenciler için çeşitli tavsiyeler aldık.
Tasarımlar, çizim teknikleri ve iç mimarlık ile ilgili daha fazlası için aşağıdaki yazımıza göz atabilirsin!
İç mimarlık okumak isteyenlerin öncelikle ülkemiz ve dünya çapındaki öncül tasarımları takip etmeleri gerekir. Güncel tasarım yaklaşımları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
Bunun için online tasarım siteleri ve dergileri takip edilebilir.
Öte yandan mimarlık ve içmimarlık alanındaki öncül tasarımcılar hakkında araştırma yapılabilir, onların hayatları incelenebilir (Philippe Starck, Patricia Urquiola gibi çağdaş tasarımcılara ek olarak Carlo Scarpa, Le Corbusier gibi dünyaca ünlü mimarlar ile başlanabilir). Bunlara ek olarak bu konuda çalışmak isteyenlerin çevrelerine farklı bir gözle bakmaya başlamaları gerekir. Bunu yaparken gerek iç mekanda, gerekse dış mekanda ilgilerini çeken detayları daima yanlarında taşıyacakları küçük bir deftere not almaları ve çizmeleri iyi bir başlangıç olacaktır.
Bir içmimarın entelektüel anlamda da kendini beslemesi çok önemli olduğundan adayların hem klasik, hem de güncel kitapları ve filmleri takip etmeleri, ülke ve dünya gündemindeki konular hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.
BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.
BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi taban puanları için tıklayınız.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.