Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan aday öğrenciler arasında sınav heyecanı oldukça yaygın bir durum.  Sınav heyecanı bazı durumlarda aday öğrencilerin sınav deneyimini kötü etkileyebiliyor. Ancak sınav heyecanını yenmenin çeşitli çözüm yolları da var. BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi hocalarımıza üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler için sınav heyecanının nasıl yenileceğini sorduk!

  • Öncelikle sınav heyecanı terimi yerine “Sınav Kaygısı” teriminden söz edilebilir. Çok düşük ve çok yüksek düzeyde sınav kaygısı olumsuz durumlarla sonuçlanırken orta düzeyde kaygı bireyi harekete geçirici bir etki yarattığından olması beklenen bir durumdur.

 

  • Sınav kaygısı ile başa çıkmak için öncelikle verimli ders çalışma tekniklerinden faydalanarak planlı ve programlı şekilde ders çalışabilirsin. Sınava yönelik olumsuz düşüncelerin ve gerçek dışı beklentilerin üzerine çalışabilirsin ve zihninden otomatik olarak geçen bu cümleleri daha gerçekçi ve olumlu cümleler ile yer değiştirebilirsin. Bunun yanında beslenme, uyku, sosyal faaliyetler ile hobi ve sportif faaliyetlerini de düzenli bir şekilde sürdürmeye devam etmelisin. 

 

  • Nefes egzersizlerinden ve gevşeme egzersizlerinden faydalanabilirsin. Bu egzersizleri yalnızca sınava girmeden önce veya sınav anında ihtiyaç duyduğunda değil bu zamanlar dışında da belli aralıklarla gerçekleştiriyor olman önemlidir. Tüm bunlar için okul psikolojik danışmanından destek isteyebilirsin.  

 

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi  taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.