Biyomedikal mühendisliği mezunları, tıpta kullanılan medikal elektronik aletlerin tasarımını yapar.
Bu konuda sistemleri tasarlar ve bu sistemlerin doğru ve sistemli çalışmalarını sağlar.
Oluşturulmuş olan sistemler ve aygıtlar hakkında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapar.
Biyomedikal mühendisliği mezunları, her türlü medikal ürün geliştiren şirketlerde, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve laboratuarlarda çalışabilirler.
Hastanelerde ve diğer tıbbi kurumlarda çalışan Biyomedikal mühendisliği mezunları, her türlü medikal cihazın bakımı, onarımı konusunda koordinasyon görevini yapmaktadırlar. Aynı zamanda kimi firmaların pazarlama bölümlerinde de çalışma imkanları vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ SIRALAMA VE TABAN PUANI

2021 Biyomedikal Mühendisliği sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.