Biyomedikal Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

Biyomedikal mühendisliği mezunları, tıpta kullanılan medikal elektronik aletlerin tasarımını yapar.
Bu konuda sistemleri tasarlar ve bu sistemlerin doğru ve sistemli çalışmalarını sağlar.
Oluşturulmuş olan sistemler ve aygıtlar hakkında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapar.
Biyomedikal mühendisliği mezunları, her türlü medikal ürün geliştiren şirketlerde, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve laboratuarlarda çalışabilirler.
Hastanelerde ve diğer tıbbi kurumlarda çalışan Biyomedikal mühendisliği mezunları, her türlü medikal cihazın bakımı, onarımı konusunda koordinasyon görevini yapmaktadırlar. Aynı zamanda kimi firmaların pazarlama bölümlerinde de çalışma imkanları vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız