Mekatronik mühendisliği bölümü mezunları, temel olarak robot yapımında, geliştirmesinde çalışabilirler. Sanayide, üretimde kullanılan robot kollar, sağlık alanında çalışan robotlar, savunma sanayinde kullanılan yapay zekaya sahip robotlar, hızlı üretim tezgahları, güvenlik sistemleri gibi bir çok alan Mekatronik mühendislerinin konusudur.

Mekatronik mühendisleri, bankamatik, çamaşır veya fotokopi makinesi gibi tüketim mallarından ameliyatlarda yararlanılan hassas robotlar veya otomatik üretim tezgahları gibi karmaşık cihazlara uzanan geniş bir yelpazede yer alan gelişmiş elektromekanik cihazların tasarım ve kontrolü ile uğraşırlar. Mekatronik mühendisliğinin amacı makinelerin tasarım amaçlarına uygun bir şekilde akıllandırılarak insanlığın hizmetine sunulmasıdır.

Bu yüzden mekatronik mühendisleri teknoloji bazlı şirketlerde, seri üretim yapan firmalarda, bu firmaların araştırma ve geliştirme bölümlerinde çalışma imkanlarına sahiptirler.

Mekatronik mühendisleri ayrıca gerek endüstriyel gerekse ev otomasyonu sistemleri konusunda çalışarak piyasanın bu alandaki yetişmiş mühendis ihtiyacına cevap verebilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ SIRALAMA VE TABAN PUANI 

2021 Mekatronik Mühendisliği sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.