Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Sinema ve televizyon bölümü mezunu olmak, film yapımı konusunda uygulamalı deneyim kazanma ve ayrıca film tarihi, teori ve eleştiri gibi konularında profesyonelleşme sunar. Sinema ve televizyon bölümü mezunları, film ve video endüstrisinin her alanında çalışabilirler. Disiplin ve bölümün kazandırdığı deneyim ile sinema ve televizyon bölümü mezunları kariyerlerinde hızlı ve sağlam adımlarla ilerleyebilirler.
Sektörde; yapım öncesi (pre-production), yapım (production) sırasında ve yapım sonrası (Post-production) alanlarının tümünde senaryo yazarlığından yönetmenliğe, görsel efekt tasarımcısından görüntü yönetmenliğine, kurguculuktan ses tasarımına sayısız seçenekte çalışabilir ilginize göre kariyerinizde ilerleyeceğiniz yolu istediğiniz yönde çizebilirsiniz.
Mezunlar, SVOD, OTT, VOD platformlarda, film, televizyon ve reklam yapım şirketlerinde, televizyon kanallarında, animasyon stüdyolarında, sosyal medya firmalarında ve tanıtım kuruluşlarında; kısacası görselliğin profesyonellik gerektirdiği her alanda mesleklerini uygulayabilirler.
Sinema ve televizyon bölümü ile doğrudan ilgili bazı iş kolları ve seçenekleri:
BAU Sinema ve Televizyon Bölümü mezunları, öğrencilik hayatları boyunca; Altın Portakal, Altın Koza, İstanbul Film Festivali gibi ulusal etkinliklerin yanı sıra Cannes Film Festivali ve Berlinale gibi yurt dışındaki önemli etkinliklere katılma fırsatı yakaladıklarından, mezun olduklarında bu tecrübeleri onları sektörde birer adım öne çıkarmaktadır.
Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız
SİNEMA VE TELEVİZYON SIRALAMA VE TABAN PUANI
2021 Sinema ve Televizyon sıralama ve taban puanları açıklandı. 2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2020 yılına ait üniversite yerleştirme puan ve sıralamalarıdır. 2021 yılına ait puanınızı ve sıralamanızı kıyaslayarak tercih yapabilirsiniz.