Eczacılık Fakültesi
Diş Hekimliği
Hukuk Fakültesi
360 Virtual Tour
Video Galeri
E-Katalog
Üniversite sınavına geri sayım başladı! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi hazırlıksız yakalanmamanız için bilmeniz gerekenleri bir araya getiriyoruz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı 3 oturumdan oluşuyor. 1.oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2.oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT), son olarak 3.oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT). TYT 40 matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 din, 5 felsefe, 5 coğrafya ve 5 tarih sorusuyla toplam 120 soru. AYT, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 soruyla toplam 160 soru. YDT oturumunda ise 80 adet dil sorusu var. Konu içerikleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız TYT hakkında hazırladığımız yazıya tıklayınız.
TYT lisenin ilk iki yılına ağırlık verirken AYT lise 3 ve 4.sınıfta işlenen konuları içerir. TYT, adından da anlaşılacağı üzere öğrencinin temel yeterliliğini çözmeyi hedefler. AYT’de ise seçeceğiniz alan doğrultusunda soru çözülür.
TYT ve AYT’nin bir diğer farkı da puanınıza katkılarının oranı. TYT %40 oranında AYT %60 oranında puanınızı etkiler. TYT’de 150 puan barajını geçerek ikinci oturum AYT’de alacağınız puanı kullanarak tercih yapabileceksiniz.
Üniversite sınavına girmeden önce mutlaka yanınıza almanız gereken belgeler var. Bunlar sınava giriş belgeniz ve nüfus cüzdanınız. Bununla beraber, 2021-YKS için HES Koduna sahip olmanız gerekiyor. HES Kodu bilgisini e-Devlet aracılığıyla, Hayat Eve Sığar uygulamasıyla ya da SMS yoluyla alabilirsiniz. YKS öncesi zorunlu belgeler ve HES Koduna dair daha fazla bilgi almak için ÖSYM’nin kendi sitesinde paylaştığı kılavuzu okumayı unutmayın.
TYT ve AYT ya da YDT’den aldığınız puanlara göre üniversite seçimi yapacaksınız. TYT ve AYT ya da YDT aldığınız puanlar doğrultusunda üniversitelerin taban puanlarını araştırın. BAU’da toplam 9 fakülte, 1 konservatuar, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu var. BAU’da bulunan okullardan birini kazanmak istiyorsanız taban puanlarına göz atabilirsiniz. Bahçeşehir Üniversitesinin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.