Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler için yakında tercih dönemi başlıyor. TYT (Temel Yeterlilik Testi) 26 Haziran, AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) 27 Haziran’da gerçekleşecek. Sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak aday öğrenciler için tercih dönemi rehberi hazırlıyoruz.

YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Üniversite sınavına giren aday öğrenciler TYT, AYT ve YDT’den aldıkları puan doğrultusunda üniversite ve bölüm tercihi yapacaklar. Üniversite tercih dönemi, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki haftalarda başlar ve bitiş tarihi ÖSYM tarafından duyurulur.

Peki ya ağustos ayında üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra başlayan tercih döneminde ne yapmanız gerekiyor? Tercih dönemini başarıyla sonuçlandırmak için üniversitelerin taban puanlarını, akademik kadrolarını ve bölümlerini araştırabilirsiniz. Bununla beraber hala hangi bölümü okumak istediğinizden emin değilseniz ilgi alanlarınız ve geleceğe dair hayalleriniz doğrultusunda bir karar vermeye çalışın. Bu konuda tecrübeli öğretmenlerinizden ve rehberlik hocanızdan yardım alabilirsiniz! Aynı zamanda meslek seçimine dair yazımızı okumak için tıklayınız.

TERCİH DÖNEMİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Üniversite sınavı sonrası başlayan tercih dönemi sürecinde sıkı bir araştırma yapmadan tercih listesi hazırlamamalısınız. Araştırma sürecinizde üniversitelerin: Çift ana dal ve yan dal olanaklarını, yurt dışı eğitim fırsatlarını, burs programlarını, kampüs hayatını, yurt olanaklarını ve mezuniyet sonrası kariyer başarılarını inceleyebilirsiniz.

Tercih dönemi boyunca üniversitelerin yukarıda sıraladığımız konularda  başarılarını araştırmak en doğru kararı vermenizi sağlar. Öğrencilerine yurt dışında okuma fırsatı, çeşitli burs programları ve staj imkanları sunan BAU’nun taban puanları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.