Aday öğrenciler üniversitede okumak istedikleri bölümlere karar verirken ileride yapmak istedikleri mesleği temel almalılar. Mutlu bir hayat sürerken kariyerinizde de başarılı olmanın anahtarı gerçekten tutkulu olduğunuz bir konuda çalışıyor olabilmek. Peki ya sevdiğiniz bölümlerin kariyer olanakları neler? BAU Gastronomi bölümünün kariyer olanaklarını ve bu doğrultuda, aday öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanırken başarılı olmak için yapabileceklerini BAU Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Dilistan Shipman’a sorduk ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş, üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim verir. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerler.

BAU Gastronomi Kariyer Olanakları

BAU Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Dilistan Shipman, BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kariyer olanaklarını sorduğumuzda öncelikle üniversitenin öğrencilere kattığı avantajın altını çizdi: “BAU Gastronominin yeme-içme sektörüyle alakalı vermiş olduğu detaylı eğitimle birlikte mezunlarımız sadece mutfak değil, pastane, fırıncılık, ziraat, restoran işletmeciliği, çay, kahve veya şarap gibi içecek alanlarında da kariyer hedeflerini gerçekleştirebilirler.”

Shipman aynı zamanda öğrencilerin kendini sınırlandırmaması gerektiğinin altını çiziyor: “Gastronomi alanından mezun olduğunuzda yemeği birleştirebileceğiniz alanların nicel sınırı tamamen sizin hayal gücünüz oluyor. Bu nedenle aslında öğrenciler istedikleri her alanda yiyecek ve içecekle alakalı bir konuda çalışma sağlayabiliyorlar.”

Üniversite Sınavına Hazırlanan Aday Öğrencilere Tavsiyeler

“2014 itibariyle Gastronomi bölümleri aynı hukuk ve işletme bölümleri gibi yüksek puanlar alınarak girilebilecek popüler bölümlerden birisi oldu. Bu nedenledir ki aday öğrencilerimizin öncelikle başarılı bir akademik hayatı sağlamaları gerekiyor.”

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

BAU puan ve kontenjanlar için tıklayınız.