Bilim-İnsanı Hekim olmak isteyen ilk 2000 Öğrencileri;

Bilim insanı -hekim yetiştirme amacındaki BAU TIP mülakatla burs verme yöntemini yedi yıldır sürdürüyor.

Bu yıldan itibaren “BAU TIP Kişiye Özgü Bilim/Tıp Eğitim Bursu” olarak, hak eden öğrencilerin amaç ve ihtiyaçlarına göre belirleme yöntemini uygulayacağız.

İstanbul’da yaşayana yurt bursu, zaten akıcı İngilizcesi olana yurtdışı bursu gibi tek tip burs programları uygulamayacağız ya da ihtiyacı olana daha çok, daha çok hak edene daha fazla burs vermeyi planladık.

“BAU TIP Kişiye Özgü Bilim/Tıp Eğitim Bursu” programında;
Tam (BİSEP Bursu %100) eğitim bursuna (ÖSYM bursu niteliğinde) ek olarak
• Laboratuvarlarımızda yapmak istediğiniz tüm araştırma giderlerinin desteklenmesi
• Kongre ve Kurs katılım desteği (Yurtdışı, yurtiçi)
• Çalışmak istediğiniz yurtdışı laboratuvar organizasyonu ve giderleri
• İngilizce dil ve bilimsel yöntem eğitimi için Washington DC ya da İngiltere Plymouth’da eğitim
• 1. 2. 3. Sene yaz dönemleri için yurtdışı araştırma imkanları
• Konaklama (Yurt vs) bursu
• Kitap desteği
• USMLE ya da TUS hazırlanma programlarını söyleyebiliriz.

Yukarıda belirtilen, desteklerin yanında “İyi bilim insanı/hekim” olma yolunda  ÖĞRENCİMİZE ÖZGÜ bir burs programı geliştirilecektir.

Burslar BAU TIP Fakültesi Dekanı Prof Dr Türker Kılıç’ın sizinle yapacağı mülakat sonrası belirlenecektir.

Görüşme Başvuruları için irtibat kişisi ve telefonu;
Hatice Yıldırım
BİSEP: 0535 694 43 95