BAU, öğrencilerine çeşitli yurt dışı eğitim fırsatları sunuyor. Yurt dışında eğitim alarak, lisans eğitiminizi tamamlarken yeni yerler ve kültürler deneyimleyebilir, dünyanın her yerinden arkadaşlar edinebilir ve küresel bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Kültürlerarası iletişim, yabancı dil, uyum sağlama ve problem çözme gibi çok değerli beceriler geliştirme olanağı elde edersiniz. Hem teorik hem uygulamalı eğitim konusunda kendini geliştirmiş öğrencilerin mezuniyet sonrası iş olanakları artar. Bu doğrultuda, BAU’nun öğrencilere sunduğu yurt dışı eğitim fırsatlarını sıralıyoruz.

Yurt Dışında Hazırlık Programı

Bahçeşehir Üniversitesi BESL Programı, İngilizce Hazırlık Okulu’nun yurt dışında İngilizce eğitimi vermek amacıyla kurduğu bir program olup, öğrencilerine İngilizce’ yi yurt dışında öğrenme olanağını sunmaktadır. “İngilizce’yi yaşayarak öğrenme” sloganından hareketle 2005 yılında temelleri atılan program, öğrencilerin fakültelerinde ihtiyaç duyacakları İngilizce bilgi ve becerilerini kazanmalarını amaçlar.
İngilizce Hazırlık Programı’nı yurtdışı kampüslerimiz olan ABD’nin Washington DC veya Kanada’nın Toronto şehrinde okuma fırsatını yakalarlar,

Erasmus+ Programı

Erasmus+ anlaşması kapsamında 22 farklı AB ülkesinde toplamda 36 ikili anlaşma mevcuttur. Erasmus+ Programına hak kazanan öğrenciler AB başkanlığından aylık bazda mali destek almaktadırlar. Bu destek Türkiye Ulusal Ajansından üniversitemize, üniversiteden de öğrencilerimize aktarılmaktadır. Her yıl okul bazında yaklaşık 190 Erasmus öğrenim öğrencisi seçilmektedir. Tüm üniversite programlarında, Türkiye Ulusal Ajansın belirlediği hibeye göre 190 kişilik Erasmus öğrencisi kotamızdan Mühendisliğe ayrılan hibeli öğrenci sayısı ortalama 35’dir. Ayrıca Erasmus Staj programı (yaz aylarında veya mezuniyet sonrası, kendilerinin ayarladıkları bir şirkette- yine AB üye ülkesi olmak kaydı ile- staj yapmak için başvurabilirler. Okulumuzdan her sene, her fakülteden 2 staj öğrencisi seçilmektedir. Öğrenciler bu fırsattan hibesiz olarak faydalanmak isterlerse, başvuru esnasında minimum kriterleri tamamlamış olmaları yeterlidir.

Yurt Dışında İkinci Diploma

BAU’lu öğrencilerin ikinci lisans diplomasını sağlayan bir yurt dışı eğitim programıyla birden fazla diplomaya sahip olma imkanı vardır.

Pearson Higher National Diploma ile, yurtdışındaki 32 ülke 305 üniversitede kısa bir süre daha eğitim görerek BAU diplomasına yanında yurtdışındaki bir üniversiteden de ikinci bir lisans diploması alma fırsatını elde edebileceklerdir.

Dual Up, BAU mezunlarına Berlin International University’de 1 yıllık eğitimin ardından ikinci lisans diplomasını sağlayan bir yurt dışı eğitim programıdır. Dual Up ile aynı disipline farklı açılardan yaklaşmayı öğrenecek BAU’lular, alanlarında uzmanlaşmanın yanında kültürler arası bir öğrenme deneyimi yaşayacaklar.

MLA College, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, İngiltere’den Sürdürülebilir Denizcilik Operasyonları konusunda ikinci bir diploma almak için MLA College’a başvurma imkânına sahip olacaklardır.
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, lisans eğitiminin ilk 3 yılını tamamladıktan sonnra, 4. yılında Kansas University School of Law’da eğitim görüp, lisans diplomasını Türkiye’den, yüksek lisans diplomasını Amerika’dan alma hakkı elde ediyor.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.