Üniversite sınavına hazırlanan ve diş hekimliği fakültesinde okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki fırsatları derliyoruz. Aday öğrencilerin üniversite seçme sürecinde değerlendirmesi gereken en önemli noktalardan biri üniversitelerin sunduğu eğitim olanaklarıdır.  Diş Hekimliği okumayı değerlendiren aday öğrenciler için BAU Diş Hekimliği Fakültesi imkanlarını ve avantajlarını sıralıyoruz.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi’ni diğer Diş Hekimliği Fakültelerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri “bütüncül hasta tedavisi yaklaşımı” ile güncel teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan “Dijital Diş Hekimliği” uygulamalarını da içine alarak oluşturduğu Genişletilmiş Eğitim Müfredatıdır.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi’nin en önemli amaçlarından biri de öğrencilerini uluslararası düzeyde yetiştirmektir. Programları sayesinde öğrenciler tüm dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıma fırsatı kazanır. Öğrenciler, Uluslararası Klinik Staj programına katılarak uluslararası deneyime sahip diş hekimleri rehberliğinde tecrübe sahibi olurlar.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalları şu şekilde sıralanır:

• Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı
  • Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı
  • Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı
  • Endodonti Anabilim Dalı
  • Ortodonti Anabilim Dalı
  • Periodontoloji Anabilim Dalı
  • Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı
  • Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı

KARİYER FIRSATLARI

BAU Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan öğrenciler çeşitli iş imkanlarına sahip olabilir. Diş Fakültesi mezunlarının kamuda ya da serbest diş hekimi olarak çalışma imkanı bulunur. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastahane, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerinde çalışabilirler. Kişisel muayenehanelerini açıp serbest hekim olarak veya meslektaşları ile ortak poliklinikler kurabilirler. Özel hastaneler, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerde kadrolu diş hekimi olarak çalışabilirler.

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları akademik kariyer de yapabilirler. Devlet ve vakıf üniversitelerinde akademik kariyer imkanı bulunur. Diş Hekimliğinde Uzmanlık yapmak isteyen mezunlar; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl bir kez düzenlenmekte olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilerek, tercihlerine göre devlet ve vakıf üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde ya da Sağlık Bakanlığı adına Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimlerine başlarlar.

Bilim doktorası yapmak isteyen mezunlar; devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği fakültelerinde klinik diş hekimliği doktora programları ve tıp fakültelerinin temel tıp bilimleri doktora programlarına başvurabilirler. Değerlendirme sonucunda başarılı olanlar Bilim Doktorası eğitimine başlarlar.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.