Aday öğrencilerin üniversite seçimi yaparken sunulan uluslararası fırsatları değerlendirmesi gelecekleri için çok önemli. Öğrenciler kendilerini geliştirebilmek ve hem akademik hayatlarında hem kariyerlerinde başarılı olabilmek için uluslararası fırsatlardan faydalanmalıdır. Bu doğrultuda, Diş Hekimliği Fakültesinde okumak isteyen aday öğrenciler için BAU Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğrencilerine sunduğu uluslararası fırsatları sıralıyoruz.

Diş hekimliği öğrencilerini global diş hekimliği camiası ile buluşturmak ve küresel diş hekimliği uygulamaları ile tanıştırmak amacıyla düzenleniyor. Program sayesinde öğrenciler yerelin ötesinde tüm dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıyacak ve yerinde gözlemleme fırsatı bulacak ve öğrenecektir.

Programa katılan öğrenciler uluslararası deneyimli diş hekimleri rehberliğinde hastaların nasıl tedavi edildikleri hakkında bilgiler toplayacak ve yorumlayacaklardır. Programın tamamlanmasının ardından. Öğrenciler gözlem raporunu Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Günü’nde sunabilmelidir.

Bu programın hedefi farklı kültürlerdeki sağlık hizmeti sunulan ortamlarda öğrencilere interaktif bir deneyim sunarak öğrencilerin klinik öncesi mesleki gelişimine yardımcı olmaktır.

Uluslararası Klinik Staj Programı’nın hedefleri şunlardır:

• Klinik Tedavi Süreçlerine Katılım
  • Farklı Kültürlere Sahip Bireyler ile iletişim Sağlama
  • İlk Elden Bilgi ve Hasta Deneyimi Kazanımı

Program Yapısı

• Üç Ayrı Ülkede Bulunan Özel Kliniklerde “Klinik Gözlemciliği”
  • 10 iş Günü
  • Gözlem Raporu Sunumu
  • Klinik Onaylı Katılım Belgesi

BAU Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.