Sağlık alanında aday öğrencilerin değerlendirebileceği çeşitli kariyer fırsatları bulunuyor. En kritik öneme sahip alanlardan biri ise Diş Hekimliği. Dişler yalnızca bireyin sağlığı için değil rahatlığı ve özgüveni için de çok önemli. Bu doğrultuda, aday öğrencilerin BAU’da Diş Hekimliği Fakültesinde okumayı tercih edebilecekleri çeşitli sebepleri sıralıyoruz.

Seçkin Akademik Kadro

BAU Diş Hekimliği Fakültesini diğer Diş Hekimliği Fakültelerinden farklı kılan en önemli özelliklerinden biri de seçkin akademi kadrosu. Başarılı ve yetkin bir akademik kadro rehberliğinde yetişen Diş Hekimliği adayları hem akademik hem profesyonel hayatlarında başarı elde ediyor.

Uluslararası Fırsatlar

BAU Diş Hekimliği Fakültesi sunduğu uluslararası klinik staj programı fırsatıyla öğrencileri global diş hekimliği camiası ile buluşturmayı hedefliyor. Böylece BAU’lu öğrenciler küresel diş hekimliği uygulamaları ile tanışıyor. Yerelin ötesinde tüm dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıyor ve gözlemleme fırsatı buluyor.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak ve kataloğunu incelemek için tıklayınız.

Kariyer Olanakları

BAU, Diş Hekimliği Fakültesi de dahil olmak üzere, her fakültesine çeşitli kurumlarda staj ve uluslararası eğitim fırsatları sunuyor. BAU “CO-OP Kampüsüm İş Yerim” programıyla kariyer danışmanlığına başvurarak eğitim hayatınıza devam ederken gelecekteki kariyerinize dair fikir sahibi de olabilirsiniz. CO-OP Eğitim Modeli uzun dönemli stajyer yerleştirmenin yanı sıra üniversite eğitimi sırasında öğrencilerin anlamlı ve mutlu kariyer yollarına yönelebilmesi için kendini keşfetme, iş dünyasına hazırlanma ve karar verme becerilerini geliştirmeye yönelik seminer, konferans, uygulamalı iş görüşmeleri, atölye çalışmaları ve kariyer danışmanlığı hizmeti sunuyor.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarının kamuda ya da serbest diş hekimi olarak çalışma imkanı bulunur. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastane, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerinde çalışabilirler. Kişisel muayenehanelerini açıp serbest hekim olarak veya meslektaşları ile ortak poliklinikler kurabilirler. Özel hastaneler, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerde kadrolu diş hekimi olarak çalışabilirler.

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları için devlet ve vakıf üniversitelerinde akademik kariyer imkanı bulunur. Diş Hekimliğinde Uzmanlık yapmak isteyen mezunlar; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl bir kez düzenlenmekte olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilerek, tercihlerine göre devlet ve vakıf üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde ya da Sağlık Bakanlığı adına Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimlerine başlarlar.

Bilim doktorası yapmak isteyen mezunlar; devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği fakültelerinde klinik diş hekimliği doktora programları ve tıp fakültelerinin temel tıp bilimleri doktora programlarına başvurabilirler. Değerlendirme sonucunda başarılı olanlar Bilim Doktorası eğitimine başlarlar.

Misyonu ve Vizyonu

BAU Diş Hekimliği Fakültesi’nin misyonu uluslararası alanda kendini kanıtlamış, ileri düzeyde bilgi ve araştırma yeteneğine sahip, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, insan haklarına ve toplumsal değerlere saygılı, liderlik özellikleri taşıyan diş hekimleri yetiştirmek.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi’nin vizyonu diş hekimliği alanında nitelikli eğitim ve özgün çalışmalar yapan, dijital ve teknolojik gelişmelere önem veren, bu konuda Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi planlayan, uluslararası alanda tanınmış lider bir fakülte olmak.

Fakültenin Konumu

Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve BAU Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İstanbul’un kalbinde Beşiktaş ilçesi Balmumcu semtinde bulunuyor. Teorik ve uygulamalı eğitime uygun olan fakülte binasında, öğrencileri multidisipliner eğitim anlayışı ile teorik eğitimlerinin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulama eğitimlerini de gerçekleştiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul eden “bütüncül hasta tedavisi yaklaşımı” ile güncel teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan “Dijital Diş Hekimliği” uygulamalarını da içine alarak oluşturduğu Genişletilmiş Eğitim Müfredatı ile diğer Diş Hekimliği lisans programları arasında fark yaratıyor. Geleceğin eğitim teknolojileri ile BAU’lu öğrenciler, preklinik ve klinik eğitimleri esnasında dijital diş hekimliğinin bileşenlerinden olan ağız içi tarayıcılar, CAD-CAM sistemleri, klinik diş hekimliği yazılımları ve VR/AR uygulamaları gibi bileşenleri efektif olarak kullanmaları ile bu konularda yetkin diş hekimleri olmaları sağlanıyor.

Anabilim Dalları

BAU Diş Hekimliği Fakültesi’nin anabilim dalları: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi (Prostodonti), Restoratif Diş Tedavisi şeklinde sıralanıyor.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi puan ve kontenjan bilgilerine ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz. https://aday.bau.edu.tr/puan-ve-kontenjanlar/