Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrencilerin okumak istedikleri fakülteler hakkında detaylı araştırmalar yapmaları gerekir. Seçtikleri üniversiteye göre akademik hayatlarında çeşitli fırsatlara sahip olabilir, kendilerini geliştirebilir ve iş hayatına atıldıklarında çeşitli kariyer olanakları arasından seçim yapabilirler. Sağlık Bilimleri Fakültesi tercih etmeyi değerlendiren aday öğrenciler için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin öğrencilere sunduğu imkanları ve avantajları sizin için sıralıyoruz.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uluslararası imkanlar sunuyor. Almanya’da Kariyer Fırsatı Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Medufication International GMBH arasında yapılan anlaşma ile BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Almanya’da dil eğitimin yanı sıra çalışma fırsatı da yakalamış olacak.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde çok amaçlı laboratuvar, mesleki beceri laboratuvarları ve klinik uygulama olanaklarının ortak kullanımı mevcut. Fakültenin laboratuvarları şu şekilde sıralanıyor: BAU Antropometri Laboratuvarı, Biyomekanik ve Kayropraktik Laboratuvarı, Sanal Gerçeklik Laboratuvarı, Hemşirelik Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Laboratuvarı.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi; mesleki etik, ilke ve değerleri, uygulamalara temel oluşturan kuram ve modelleri öğretmeyi esas alan eğitim programıyla öğrencilerini destekliyor. Güçlü, alanında uzmanlaşmış ve her zaman ulaşılabilir akademik kadroya sahip. Öğrencilerin profesyonel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunan seminer, konferans ve sertifika programları düzenleniyor. Eğitim programlarında bütüncül bir yaklaşımla entegre, öğrenci merkezli, yeterliliğe dayalı ve interdisipliner anlayış temel alınıyor.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan: “Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık profesyonellerinin eğitiminde gururlu bir mükemmellik geleneğine sahiptir. Öğrencilerimize ilham vererek özel birer rol model olan yüzden fazla tam zamanlı/yarı zamanlı öğretim üyesi, öğretim/araştırma görevlisi ve klinik pratisyenden oluşan eğitim kadromuz ile, öğrencilerimizin yetkin, sorumlu ve özenli birer sağlık profesyoneli olarak mezun olmalarını sağlamak için daima büyük bir azimle çalışıyoruz.”

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümleri şu şekilde sıralanıyor:

• Beslenme ve Diyetetik (TR)
  • Beslenme ve Diyetetik (EN)
  • Çocuk Gelişimi
  • Dil ve Konuşma Terapisi
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (TR)
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (EN)
  • Hemşirelik (TR)
  • Hemşirelik (EN)
  • Odyoloji
  • Sağlık Yönetimi

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.