Üniversiteye giren öğrencilerin uluslararası imkanlardan yararlanması gelecekte çok daha başarılı olmalarını sağlar ve kariyer imkanları çeşitlenir. Bu yüzden üniversite sınavı sonrası tercih yapacak öğrencilerin üniversitelerde sunulan uluslararası imkanlara da göz atması avantaj sağlayacaktır. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okumayı düşünen öğrencilerin bu uluslararası imkanlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinin öğrencilerine sunduğu uluslararası imkanları derliyoruz.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ERASMUS+ protokolleri ile yurt dışındaki birçok ülkede staj yapma/eğitim görme imkânına sahip.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri son sınıflarında sağlık kurum ve kuruluşlarında yaptıkları uygulamalı derslerini, talep etmeleri ve uygun şartları yerine getirmeleri hâlinde yurt dışında istedikleri sağlık kurumunda yapmalarına imkân sağlanır. 2021-2022 bahar döneminde 14 BAU’lu Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi uygulamalı derslerini Almanya’da yaptı. Bu tür programlara katılan öğrenciler hem Almanca dil bilgileri gelişmekte hem de mezuniyet sonrası Almanya’da kariyer yapmak isteyen mezunların denklik işlemleri çok daha kolay ve hızlı olarak gerçekleşir.

Almanca dil eğitimlerini geliştirmeleri için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri sürekli motive edilir ve kendilerine bu alanda fırsatlar (Almanca kursu, GEP dersleri vb.) sağlanıyor. Yeterli Almanca dil bilgisi seviyesine sahip olan mezunlarımıza Almanya’da kariyer imkânı sağlanıyor.

Hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler, İngilizce dil bilgisi seviyelerini BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin İngilizce programlarını takip edebilecek seviyede geliştirir. İngilizce dil bilgisi seviyesinin iyi olması Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine hem öğrencilik döneminde hem de mezuniyet sonrasında Türkiye’de olduğu gibi uluslararası alanda da kariyer imkânı sağlar.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

BAU taban puanları için tıklayınız.