BAU Tıp Fakültesi, bilimsel araştırma odaklı olarak, yenilikçi eğitim ve araştırma hedefleri doğrultusunda Türk tıbbını bir dünya markası haline getirmeyi hedefler. BAU Tıp Fakültesi ve imkanlarını aday öğrencilerle paylaşıyoruz.

BAU TIP anlayışında eğitim ve araştırma alanı, tıp dünyasında yaratılan bilgi ve organizasyon ağıdır. Bu anlayışta, İstanbul’daki Temel Bilim ve İleri Tıp Araştırmaları Merkezleri ile Bahçeşehir Üniversitesi Özel Göztepe Medical Park Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden oluşan bilim ve tıp kampüsü, BAU TIP bilgi ve organizasyon ağının çekirdeğini oluşturur. BAU TIP ağı; tarihi, coğrafi ve siyasi sınırların ötesinde, insanlığın bilim ve tıp birikimini kendi ortak aklı ve düşünce alanı, dolayısıyla tüm dünyayı kendi kampüsü olarak görür.

BAU Tıp Fakültesinin misyonu, “Ulusal ve uluslararası alanda tıbbi bilgi ve beceri ile mesleki yeterlilik düzeyine sahip, bilimsel düşünceyi ön planda tutup kanıta dayalı tıp yöntemlerini kullanan, meslektaşları, sağlık çalışanları ve hastaları ile iyi iletişim kuran, evrensel etik değerleri zihinsel özelliği haline getirmiş, farklılıklara duyarlı, ekip çalışmasını benimsemiş ve toplum lideri niteliklerine sahip, sadece yaşadığı toplumun değil küresel sağlık sorunlarının da duyarlılığını taşıyan, sağlığı korumayı ve geliştirmeyi ön planda tutan, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı, üretici, hekimliği meslekten öte bir yaşam biçimi olarak algılayan tıp doktorları ve bilim insanları yetiştirmek” olarak tanımlanır.

BAU Tıp Fakültesi Laboratuvarları

BAU Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin bir araya gelerek oluşturduğu BAU Sağlık Göztepe Kampüsü Eğitim Binası ve hastane kompleksi ile 2013 Haziran, araştırma binası ile 2014 Haziran ayından itibaren öğrencilerine ve akademisyenlerine hizmet vermeye başladı. 14 bin metre karelik alana inşa edilmiş olan kampüste, eğitim ve araştırma çalışmalarının bir araya getirildiği tıp ve sağlık merkezi oluşturuldu. Araştırma laboratuvarları ile geleceğin sağlık sorunlarına çözüm üretirken aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını da yetiştirilir. Uluslararası laboratuvar anlaşmaları ve ortaklıkları ile sadece ülke çapında değil dünya genelinde bir kampüs olmayı hedefler.

• Stanford & Bau Biyomekanik Araştırma Laboratuvarı
  • Genetik Tanı Araştırma Laboratuvarı
  • Anjiyojenez Araştırma Laboratuvarı
  • Patoloji Laboratuvarı
  • Hipofiz Tümörleri Araştırma Laboratuvarı
  • Temel Tıp Bilimleri Araştırma Laboratuvarları
  • Nörofizyoloji ve Davranış Araştırma Laboratuvarı
  • İleri Tıp Teknolojileri Laboratuvarı
  • Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Araştırma Laboratuvarı
  • Video Atlas

BAU Tıp Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.