Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor “BAU Nedir” 6. bölümünde, BAU İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü 1. sınıf öğrencisi Ece Uğur, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.

BAU’lu öğrencimize öncelikle neden Çizgi Film ve Animasyon bölümünü tercih ettiğini sorduk: “Çizgi film ve animasyon bölümünü tercih etmemin asıl sebebi animasyonla insanları mutlu edebileceğime inanıyorum ve bence şu anda hepimizin ihtiyacı olan şeylerden biri bu. Bunun yanı sıra geleceğin meslekleri arasında görüyorum.”

İstediği bölümü BAU’da okumaya karar vermesinde üniversitemizin uluslararası özelliğinin altını çizerek: “Bahçeşehir Üniversitesi zaten globalliğiyle de tanınan bir üniversite ve benim seçtiğim bölümde de aslında yurt dışıyla yurt içiyle ortak işler yapabiliyor olmamız çok büyük bir avantaj.” dedi

BAU İletişim Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ece ile Çizgi Film ve Animasyon’nun çok kapsamlı bir bölüm olduğuna da değindik: “Sizin de söylediğiniz gibi gerçekten çok kapsamlı bir bölüm. İçinde çizim barındıran her alanda grafik tasarım, görsel efekt gibi alanlarda bunun yanında karakter tasarımı, 3 boyutlu modelleme, şu anda size sayamayacağım bir sürü aldan çalışıyoruz aslında.”

Kapsamlı bölümlere sahip Çizgi Film ve Animasyon bölümünde hangi alanı tercih ettiğini sorduk: “Şu anda daha birinci sınıf olmamın da verdiği bir avantajla diyebilirim, Karakter Tasarımı alanında ilerlemeyi düşünüyorum. Aslında bütün alanlarda çok detaylı bir eğitim alıyoruz. Hocalarımız da çok ilgileniyor ve bu alanda bizi çok destekliyorlar. Ve şu anki hedefim karakter ve modelleme üzerine gitmek.”

BAU’NUN ÖĞRENCİLERE SUNDUĞU AYRICALIKLAR

Üniversite sınavına girecek aday öğrencilerimiz için BAU Çizgi Film ve Animasyon bölümünün ayrıcalıklarından da bahsetti: “Bahçeşehir üniversitesi bütün üniversitelerle kıyasladığımız zaman çok global ve uluslararası iş yapabileceğimiz bir üniversite ve aslında benim bölümüm için de bu en büyük ayrıcalıklardan biri. Bunun yanı sıra ben yetenek sınavına girdiğim dönemde tabi ki kararsızlıklar yaşamıştım. Ve direkt bölüm başkanımızla, hocalarımla birebir irtibat kurabildiğim için bu benim için çok güzel bir avantaj haline geldi. Bunun yanı sıra İnstagram üzerinden animatik sohbetlerde yapılan animasyonla alakalı canlı yayınlar, animasyonla ilgilenen hocalarımızla yapılan canlı yayınlar sonrasında çok fazla da bilgi alabiliyorsunuz. Ve okulumuzun yaptığı animist festivali de aslında şu anda Türkiye çapında bir festival oldu. Çok detaylı bir şekilde size animasyonu ve bu sektörü anlatıyor diyebilirim.

Öğrencilerin akademik hayatıyla beraber sosyal hayatı da çok önemli. Üniversitemizin sosyal imkanlarının altını çizerek: “Bahçeşehir Üniversitesi sosyallik bakımından çok gelişmiş bir üniversite. Okulumuzda aktif olan kulüplerden ve aynı zamanda şu anda radyomuz olan BAU radyoya da hem medya alanında çalışıyorum hem de aynı zamanda bir sürü aktivitesine katıldım. Ve şu an aktif olan başka kulüplerde de üye olarak bulunuyorum.” dedi

BAU’da en çok Galata kampüsünde zaman geçirmeyi sevdiğini belirterek: “Bir iletişim fakültesi öğrencisi olarak tabi ki Galata. İletişim Fakültesi öğrencilerinden gelen çok güzel bir atmosferi olduğunu düşünüyorum Galata’nın. Ve tabi ki çok güzel bir manzarası da var.” Dedi.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.