Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir” ’in 8. bölümünde, BAU İletişim fakültesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü 2. sınıf öğrencisi Kaan Alper, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.

BAU’lu öğrencimize öncelikle dijital oyun tasarımı bölümü seçmesinin sebebini sorduk: “Ben küçüklüğümden beri bir oyun ne kadar zor, burası bu kadar zor, burası bu kadar kolay diye bakmak yerine hep bu oyunu nasıl yapmışlar, bu oyunu nasıl tasarlamışlar bunu nasıl buraya eklemişler diye düşündüğüm için bu bölümü tercih etmenin daha doğru olacağını düşündüm.”

Dijital oyun tasarımı bölümünü BAU’da okumayı tercih etmesini ise şu şekilde anlattı: “Dijital oyun tasarımı zaten Türkiye’de çok yeni bir bölüm, yeni yeni mezun vermeye başlayan bir bölüm. Çok fazla da üniversitede yok açıkçası. Olan üniversiteler içerisinde gerek eğitim kadrosu gerek sunduğu imkanlar açısından en doğru üniversitenin BAU olduğunu düşündüm.”

Dijital oyun tasarımı bölümü öğrencilerinin mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışma fırsatları elde ettiklerinden de bahsettik ve kendisinin hangi alana yönelmeyi düşündüğünü sorduk: “Dijital oyun tasarımı kendi içinde birçok farklı alana bölünebilen bir bölüm. Sanat, tasarım, dizayn, ses, programlama bunlardan sadece birkaçı. Kendi içerisinde birçok farklı alana bölünebildiği için birçok farklı sektörde de çalışma imkânı sunuyor. Ben kendimi sektörün ses alanında ilerletmek ve bu alanda geliştirmek istiyorum.

BAU’DA SOSYAL FAALİYETLER

BAU’lu öğrencimizle kampüsteki sosyal hayatı da konuştuk. BAU’nun öğrencilere sosyal anlamda neler kattığını sorduğumuzda kulüplere değindi: “Bahçeşehir Üniversitesine yerleştiğim günden beri gerek kulüpler sayesinde gerek tanıtım ekibi sayesinde kendime sosyal olarak aktif olabilecek birçok alan yarattım. Müzik benim hayatımın her alanında. Okula girdiğimden bu yana da BAU Müzik’te aktif olarak görev alıyorum. Aynı zamanda bu dönemden itibaren de müzik kulübünün yönetim kurulu üyesiyim.”

İletişim fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Kaan, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünün öğrencilere kattıklarını şu şekilde sıraladı:  “Bahçeşehir Üniversitesinin dijital oyun tasarımı bölümünün diğer üniversitelerden en büyük farkı aslında öğrencilerine sunduğu olanakların çeşitliliği. Okul içerisinde bulunan sanal gerçeklik laboratuvarı ve oyun laboratuvarı aslında bunların başında geliyor. Aynı zamanda bir yandan okurken bir yandan okul içerisinde kendi şirketinizi kurup kendi oyunlarınızı geliştirip piyasaya sunabiliyorsunuz.”

Üniversite sınavına giren aday öğrencilerde dijital oyun tasarımı yerine yazılım veya bilgisayar mühendisliği bölümünü okuyarak oyuna yönelebilirim algısı mevcut. Kaan bu bölümlerin arasındaki farklara değinerek: “Dijital oyun tasarımı kendi içerisinde birçok farklı alanda bölünebilen bir bölüm az önce de söylediğim gibi. Bizim yazılım mühendislerinden veya bilgisayar mühendislerinden en büyük farkımız onlar tek bir alana yönelirken bir dijital oyun tasarımcısı kod da yazabilir, tasarım da yapabilir, bir oyuncunun psikolojisinden de anlayabilir. Bu yüzden biz oyunu birçok farklı açıdan ele alırken onlar genelde tek bir açıdan ele alıyorlar.” dedi

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.