Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir” ’in 9. bölümünde, BAU Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Sevgi Naz Oğan, fakültesini ve üniversite yaşamını anlattı.

BAU’lu öğrencimize öncelikle neden Diş Hekimliği okumak istediğini sorduk: “Çünkü ben gülümsemeyi çok seviyorum ve etrafımdaki insanların gülümsemesini de çok seviyorum. Bu yüzden ufak da olsa birçok insanın hayatına dokunmak ve onları içten bir şekilde gülümsetebilmek için diş hekimliği bölümünü tercih ettim.”

Hayalindeki bölümü BAU’da okumayı tercih etmesindeki sebepleri ise şu şekilde sıraladı: “Hem İngilizce olması bölümün beni çok çekti. Makaleleri takip edebilmek gibi güncel olabilmek adına. Artı akademisyenleri, yurt dışı imkanları ve global olması da kesinlikle tercih etmemin en büyük sebeplerinden bir tanesiydi.”

Öğrencimize BAU’nun kendisine neler kattığını sorduğumuzda: “Öncelikle bana birçok güzel insan kattı. Aynı zamanda alanımda ilerleyebileceğim birçok da akademisyen kattı. Ben buradayken evim gibi hissediyorum yani aynı zamanda benim ikinci bir evim oldu.” Dedi

BAU’nun, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine hangi olanakları sunduğuna da değindik: “Bahçeşehir Üniversitesi diş hekimliği öğrencilerine aslında çok fazla olanak sunuyor. Bir, İngilizce olması olanağını sunuyor ki bu bir çok okulda yok. İkinci olarak çok başarılı bir akademisyen kadrosu sunuyor. Üçüncü olarak laboratuvarlarımız çok gelişmiş halde bu da bir çok okuldan farkımızı ortaya koyuyor açıkçası.”

BAU’daki sosyal kampüs hayatı da öğrencilerin yalnızca akademik değil aynı zamanda sosyal anlamda da gelişebilmesine katkı da bulunuyor. Diş Hekimliği fakültesi birinci sınıf öğrencisi Sevgi ile BAU’daki sosyal hayattan bahsettik: “Bahçeşehir Üniversitesinde sosyal hayat aslında çok iyi. Evet derslerim çok ağır olabilir fakültem gereği fakat okulumda özellikle C-D Ara’da arkadaşlarımla oturmayı hem çok özledim hem de her şey yüz yüzeyken çok sık oturuyordum. Sosyal kulüpler zaten çok fazla olduğu için bu da benim sosyal hayatımı arttırıyor diyebilirim.”

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DERSLERİ

BAU’lu öğrencimiz Diş Hekimliği Fakültesinde aldığı dersleri de anlattı: “Birinci sınıfta açıkçası 8 tane teorik dersim vardı, bunlardan bir tanesi pratikti. Bizim bölümümüz daha çok pratik ağırlıklı ama bu üçüncü sınıfta başlıyor. Daha çok temel bilimler dersleri alıyoruz ilk iki sınıfta. Şu anlık gerçekten ağır ve yorucu gidiyor. Ama severek okuduktan sonra hiçbir sorun kalmıyor diyebilirim.”

Üniversiteye yeni başlayacak olan aday öğrencilere BAU Diş Hekimliği Fakültesini nasıl anlatırsın diye sorduk: “Öncelikle kendilerini kesinlikle yuvalarında hissedeceklerini söylerim. Sonrasında akademisyen kadrosunun çok iyi olmasından bahsederim. Sosyal bir okul olmamızdan bahsederim. Benim en mutlu olduğum yer açıkçası gerçekten burası. O yüzden onlara da en mutlu olacakları yerlerden biri olduğunu söylerim.”

BAU Diş Hekimliği Fakültesinde derslerinde pratiğin öneminin altını çizerek: “Mesela Diş Anatomisi diye bir dersimiz var teorik ve pratik olarak iki ayrı ders olarak görüyoruz. Önce teorini öğreniyoruz ve sonra bunu pratikte uyguladığımızda açıkçası diş yapısını tam olarak kavramış oluyoruz ve pratik derslerle de hem çok eğlenceli geçiyor hem de pekiştirmiş oluyoruz. Diş Hekimliğinin en önemli derslerinden biri diyebilirim kesinlikle.” dedi.

BAU Diş Hekimliği fakültesi taban puanları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.