Üniversite sınavına hazırlanan ve gelecekte ne yapmak istediğine karar vermeye çalışan aday öğrenciler için Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne dair temel bilgileri ve BAU’da üniversite yaşamını aktarıyoruz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Programının misyonu; ülkemizin ve tüm insanlığın yararına fayda sağlama amacıyla elektrik-elektronik alanındaki ve temel bilimlerdeki gelişmeleri takip eden, uygulayan, disiplinler arası çalışma yapabilen, mesleki ve evrensel etik değerlerine sahip Elektrik ve Elektronik Mühendislerini yetiştirmek. Uluslararası öneme sahip yeni bilimsel çıktılar üretmek ve literatüre kazandırmak. Toplumun, devlet ve sanayinin elektrik-elektronik alanlarındaki sorunlarına çözüm ortağı olmak ve alanın gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Programının vizyonu ise mezunları uluslararası seviyede aranan, bilimsel araştırmalar, projeler ve eğitim konularında ülkemizde ve dünyada önde gelen Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerden biri olmaktır.

BAU Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünün eğitim amaçları doğrultusunda mezun olan öğrenciler; ulusal veya uluslararası kurumsal şirketlerin elektrik-elektronik teknolojileri, mühendislik veya danışmanlık kadrolarında kariyer sahibi olurlar. Ulusal veya uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalarda yer alırlar. Çalıştıkları şirketlerde sorumluluk alarak liderlik pozisyonlarına ulaşırlar. Girişimcilik faaliyetleriyle kendi yenilikçi şirketlerini kurarlar. BAU Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAU’da Üniversite Yaşamı

BAU yurt içi kampüsleri: Beşiktaş Güney Kampüsü, Beşiktaş Kuzey Kampüsü, Galata Kampüsü, Göztepe Kampüsü, Pera Kampüsü ve Future Kampüs olarak sıralanıyor. Şehrin merkezinde bulunan bu kampüsler sosyal faaliyetleriyle öğrencileri hem akademik hem sosyal anlamda geliştirmeyi hedefliyor.

BAU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bünyesindeki öğrenciler, Araştırma Laboratuvarları aracılığıyla araştırmalarını ve projelerini gerçekleştirme imkanına sahipler. Bu araştırma laboratuvarları şu şekilde sıralanıyor: Elektronik Laboratuvarı, Devre Teorisi Laboratuvarı, Haberleşme Laboratuvarı, Mikroişlemciler Laboratuvarı, Dijital İşaret İşleme Laboratuvarı, Elektrik Makinaları ve Güç Sistemleri Laboratuvarı, Yonga Tasarımı Laboratuvarı, Güç Elektroniği ve Elektrik Sürücüleri Laboratuvarı.

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Lisans Programı’nda eğitim alan öğrenciler CO-OP modeli sayesinde eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirme fırsatına sahip olurlar. CO-OP çalışması yapmak üzere uygun bulunan öğrenciler eğitimlerinin yanı sıra CO-OP partnerimiz olan firmalarda çalışmaya başlayarak mezun olduktan sonra iş yerindeki öğrenme süresini en aza indirir, çalışmayı düşündükleri sektörde/alanda tecrübe ve çevre edinirler.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.