Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir” 1. bölümünde, BAU Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Damla Dönmez, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 3.sınıf öğrencisi olan Damla küçüklüğünden beri avukat olma hayaliyle hukuk fakültesinde okumaya karar veriyor. Hayali için neden BAU Hukuku tercih ettiğini sorduk; “BAU Hukuku tercih etmemdeki en önemli etken akademik kadrosuydu. Bunun yanı sıra sunulan yurt dışı imkanları da çok ilgimi çekmişti. Ayrıca tanıtım zamanlarında bize yardımcı olan arkadaşlarımızla olan iletişimimiz de bunda çok büyük etken oldu.”

Damla, Bahçeşehir Üniversitesinin öğrencilere sunduğu yurt dışı imkanlarına da değindi: “Mesela hazırlığı Washington kampüsümüzde okuma imkânı sunuyor. Bunun dışında BAU globalle birlikte bir yılımızı Berlin kampüsümüzde eğitim görerek devam edebiliyoruz.”

BAU ÖĞRENCİLERİNE NELER KATIYOR?

Hukuk Fakültesi öğrencisi Damla, BAU’da öğrencilere sunulan ayrıcalıklar sayesinde çok hareketli bir üniversite hayatı yaşadığının altını çizdi: “Üç yıl içinde alanında en uzman hocalardan ders alarak geçirdim ayrıca birçok sosyal kulübümüz var. Bu kulüplerde de yer aldım. Ayrıca da okulda çalışma imkânım oldu bu da beni çok sosyal anlamda geliştirdi.”

Öğrenciler akademik hayatları boyunca kendilerini farklı alanlarda geliştirmeli. BAU’da elliden fazla sosyal kulüp olduğunu belirten Damla bunun öğrenci için öneminin altını çizerek “Hem spor hem kültürel hem eğitimsel anlamda birçok aktivitede yer alabiliyoruz. Bu da bizi birçok alanda donanımlı yetiştiriyor.” dedi. Yelken, hukuk ve uluslararası hukuk kulüplerine katılan Damla bu kulüpler sayesinde hem spor hem kendi alanı hukukta gelişme imkânı bulduğunu ifade etti.

Damla, BAU’da Hukuk Fakültesinde okumak isteyen aday öğrenciler için fakültedeki fırsatları da anlattı: “Ana derslerimizin yanında verilen birçok bölüm içi seçmeli dersimizin olması bizi daha kapsamlı yetiştiriyor. Mesela; internet hukuku, yapay zekâ hukuku, adli tıp klinik gibi alışılmışın dışında derslerimizin olması hem ilgimizi çekiyor hem de bizi çok farklı alanlara yönlendirebiliyor.”

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler