Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, tüm bölümler ve fakülteler hakkında merak edilenleri, üniversitenin YouTube kanalında, “BAU Nedir” programına anlatıyor. “BAU Nedir” 3. bölümünde, BAU İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümü 3. sınıf öğrencisi Yurdagül Yurt, bölümünü ve üniversite yaşamını anlattı.

Liseden sonra psikoloji alanında yapılan araştırmaların dikkatini çekmesiyle ve insanlarla iletişime geçmeyi sevmesiyle beraber BAU’lu öğrencimiz Yurdagül Yurt psikoloji bölümüne yöneldi.

Psikoloji bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Yurdagül psikoloji bölümünü BAU’da okumayı seçmesindeki etmen nedenleri sıraladı; “Benim en dikkat ettiğim kriterlerden birisi aslında üniversite seçerken Türk Psikologlar Derneğinin akredite etmiş olduğu üniversitelerden birisi olmasıydı. Bahçeşehir Üniversitesi de bunlardan birisi. Onun dışında tabi ki akademik kadro ve bana sunduğu birçok yurt dışı imkanları dikkatimi çekmişti ve bu yüzden Bahçeşehir Üniversitesini tercih ettim.”

BAU’da Psikoloji bölümü öğrencilerinin laboratuvar çalışmalarından bahsetmesini istedik: “Orada daha çok nöropsikoloji alanında araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor. Gönüllü olarak siz de katılabilirsiniz bu projelere. Onun dışında klinik psikoloji alanında da çalışmalar yapılıyor. Birçok farklı alanda çalışma ve deney yapma fırsatı bulmuş oluyoruz aslında.”

Bahçeşehir Üniversitesi’nin hem akademik hem sosyal anlamda kendisine ne kattığını sorduğumuzda: “Alanında uzman birçok akademisyenden ders alma şansı yakaladım. Bunun dışında kendimi psikoloji alanında çok iyi bir şekilde geliştirdiğimi düşünüyorum.” Dedi.

BAU’da 50’den fazla kulüp var ve öğrenciler diledikleri kulübe üye olarak çeşitli etkinliklere katılabiliyorlar. Psikoloji öğrencisi Yurdagül’e de aktif olduğu kulüpleri sorduk: “Psikoloji ve müzik kulüplerinde aktif olarak rol aldım. Psikoloji kulübünde özellikle psikoloji günleri bizim için çok önemliydi. Okulumuza bazı psikologlar davet ederek onların deneyimlerini dinleme şansı yakalamıştık bu sayede. Müzik kulübünde de tabi ki konserler ve özel günlerde rol aldım.”

YAN DAL VE ÇAP İMKANLARI VAR

Lisans öğrencilerimizin yoğunlukla psikoloji bölümüyle ya yan dal ya da çap yapma planları var. BAU’da psikoloji bölümünde yan dal ve çap imkanlarını Yurdagül’e sorduk: “Tabi ki sağlanıyor. Ama bölümümüz %100 İngilizce olduğu için zaman ayarlama ve derslere çalışma konusunda bazı sıkıntılar yaşanabilir. Onun dışında birçok bölümle çap ya da yan dal yapma şansımız var.”

BAU’da Psikoloji bölümü İngilizce okunuyor ve bu durum bazı öğrencileri korkutabiliyor. Psikoloji bölümünü İngilizce okurken zorluk çekip çekmediğini öğrencimize sorduk: “Şöyle, çalışma açısından daha fazla zaman gerektiriyor ama onun dışında akademik olarak İngilizce makaleler bize daha fazla şey öğrettiği için bizim için büyük bir artı olduğunu düşünüyorum İngilizce okumanın. Yani herhangi bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum.”

Psikolojisi üçüncü sınıf öğrencisi Yurdagül BAU’da akademik hayatla beraber sosyal hayatın da çok aktif olduğunun altını çizerek; “BAU’da fazlasıyla eğleniyorum hatta dersim olmayan günlerde bile okula gelip arkadaşlarımla zaman geçiriyorum ve buradaki birçok sosyal aktivitelere katılıyorum. Benim için BAU’da zaman geçirmek çok önemli.” dedi

Üniversite sınavına girecek ve tercih yapacak aday öğrenciler için Bahçeşehir Üniversitesinin ayrıcalıklarını şu şekilde sıraladı: “Üniversite bizim kendimizi geliştirmemiz için son aşama artık ve gerek sosyal gerek akademik anlamda kendimizi geliştirebileceğimiz birçok alan mevcut Bahçeşehir Üniversitesinde. Ben özellikle kurumsal iletişim asistanlığı yaptığım süre zarfında kendimi çok iyi geliştirme fırsatı buldum her anlamda ve birçok yeni arkadaşlık edindim.”

BAU Psikoloji bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.