Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilerimize danışıyoruz. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Bilgisayar Mühendisliğini anlatıyor!

BAU’lu Bilgisayar Mühendislerine öncelikle üniversite seçimlerinin arkasındaki sebebi sorduk. Altını çizdikleri sebeplerden biri Bahçeşehir Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olması ve öğrencilere çeşitli uluslararası program imkanları sunması oldu. Üniversite seçimlerini etkileyen bir diğer noktanın kariyer olanakları olduğuna da değindiler. Akademik hayata devam ederken staj fırsatına sahip olabilmek öğrencilerin mezun olmadan önce tecrübe sahibi olmasını sağlar. BAU, CO-OP uygulaması ile öğrencilerine staj ve part-time çalışma imkânı da sunuyor.

BAU’lu Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini akademik hayatlarında başarılı kılan olanaklardan biri de son teknolojilerle geliştirilmiş araştırma laboratuvarları. Bilgisayar Mühendisliği bünyesindeki öğrenciler seçtikleri uzmanlık alanlarına göre BAU bünyesindeki laboratuvarlarında araştırmalarını ve projelerini gerçekleştirme imkanlarına sahipler. Öğrencilerin günlük işlerinin dışında kullandıkları bilgisayar laboratuvarları dışında başlıca kullanılan laboratuvarlar; Büyük Veri Eğitim ve Araştırma Merkezi, Siber Güvenlik Merkezi,BAU-Stanford Robotik Laboratuvarı, Makine Öğrenimi Araştırma Laboratuvarı.

BAU Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri eğitim aldıkları süre boyunca araştırma yaptıkları konulara da değindiler: Bilgisayar Mühendisliği alanında son yıllardaki gelişmeler doğrultusunda BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümünde; Yapay Zeka, Derin Öğrenme, Bilgisayarlı Görü, Görüntü İşleme, Öneri Sistemleri, Makine Öğrenmesi, Bilgisayar Mimarisi, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri Analitiği, Bulut Bilişim, Siber Güvenlik, Çip Tasarımı, Web ve Oyun Programlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Bilgisayar Ağları, Ağ Güvenliği konularında araştırmalar gerçekleştiriliyor.

BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler bilişim sektöründe ulusal ve uluslararası düzeyde kariyer sahibi olurlar. Öğrencilerin akademik hayatlarında uluslararası tecrübeler edinmeleri de çok önemli. Bu doğrultuda, BAU’lu Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalarda yer alırlar. Sorumluluk alan ve liderlik pozisyonlarına ulaşabilen mühendisler olarak mezun olurlar.

BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümünün vizyonu, mezunları uluslararası seviyede aranan, bilimsel araştırmalar, projeler ve eğitim konularında ülkemizde ve dünyada önde gelen Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden biri olmaktır. BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümünün misyonu ise bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen, bilişim teknolojilerini topluma faydaya dönüştürebilen bireyler yetiştirmek ve Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bilimsel çalışmalara katkıda bulunmaktır.

BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümü, 1 Mayıs 2019 – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından akredite edilmiştir. MÜDEK 2011 yılında Washington Accord Üyesi olmuştur. Akredite ettiği tüm programlar 2011 yılından itibaren diğer Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak tanınmaktadır. MÜDEK akredite ettiği mühendislik lisans programlarına EUR-ACE Etiketini de vermektedir.

BAU Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.