Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilerimize danışıyoruz. Çizgi Film ve Animasyon bölümünde okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Çizgi Film ve Animasyonu anlatıyor!

BAU Çizgi Film ve Animasyon bölümü sanat, teknoloji, iletişim eğitim ve sektör gibi farklı disiplinleri ve çalışma prensiplerini buluşturan bir yaklaşıma sahip. Çizgi Film ve Animasyon bölümü; sektörüne nitelikli insan kaynağı sağlamakla beraber, yaratıcı ve yenilikçi projeler ortaya çıkararak hem yerel hem küresel boyutta başarıyı hedefler. BAU’lu Animasyon öğrencileri lisans süreçleri boyunca katıldıkları uygulamalı derslerden ve hazırladıkları projelerden elde ettikleri tecrübelerin de altını çizdi: Eğitimlerinin ilk yılında altyapı derslerini alırlar. İkinci yıllarında uzmanlaşmaya doğru ilerleyerek yetenekleri doğrultusunda canlandırma film ya da görsel efekt dikeylerinden birini seçerler. Proje derslerinde öğrenciler tekrar bir araya gelir ve film ekibine dönüşürler. Bu süreçte öğretim kadrosunun danışmanlığıyla birlikte üretim yaparlar. Bahçeşehir Üniversitesinin sektörle iş birliği sistemi üzerinden yapılacak yurtiçi ve yurtdışı stajlar, öğrencilerin deneyimini pekiştirir ve bilgilerini günceller.

BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri İletişim Fakültesinin diğer bölümleriyle de etkileşim halindedir. Öğrenciler hazırlanan projelere sundukları çeşitli desteklerden de bahsetti.  İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren VR Lab (Sanal Gerçeklik Laboratuarı) tarafından üretilmekte olan CGI (Bilgisayar Destekli Görüntü) ve animasyon içerikli projeler destek, Sinema & Televizyon ve Fotoğraf & Video bölümleri tarafından üretilen projelere animasyon ve görsel efekt desteği, Oyun Tasarımı lisans ve yüksek lisans programlarına hikayeleştirme, karakter oluşturma gibi özel alanlarda içerik üretme açısından doğrudan destek verilir. Böylece Animasyon öğrencileri çeşitli tecrübeler edinir.

BAU’nun İstanbul’un merkezinde bulunan kampüsüyle öğrenciler sektörle yakından çalışma fırsatı bularak etkin bir fark yaratabilirler. BAU’nun her gün çeşitlenmeye devam eden yurtdışı akademik bağlantıları ve yerli-yabancı geniş sektörel iletişim ağından faydalanabilirler. BAU’lu Animasyon öğrencileri kendi içlerinde kurdukları ekiplere de değindi. Öğrenciler, kendi takımını kurup projelerini geliştirerek, fon programlarına da başvurabilir ve destekçilerle buluşma şansı elde eder.

BAU Çizgi Film ve Animasyon bölümü öğrencilerine önemli konu başlıklarından biri olan iş imkanlarını da sorduk. Animasyon bölümü mezunları için kariyer olanakları ise; Çizgi Film ve Animasyon Yapımcısı, Yönetmeni, Senaristi, Karakter Tasarımcısı, Konsept Tasarımcısı, 3D Modelleme ve Uygulama, Bilgisayar Destekli Görüntü-Görsel Efekt (CGI), 2D-3D Render, Motion Capture ve Motion Track Uzmanı olarak sıralanabilir.

BAU Çizgi Film ve Animasyon bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.