Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilerimize danışıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesinde okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrencilere BAU’lu öğrenciler diş hekimliği fakültesini anlatıyor!

BAU Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlar ve öğrencilerine de bunu aşılar. BAU Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, eleştirel düşünme ve problem çözme becerisi kazanır. Araştırmacı ve dinamik yetiştirilen diş hekimliği öğrencileri, BAU’da, toplum sağlığına duyarlı ve üst düzey sağlık hizmetleri sunan dünya standartlarında diş hekimleri olarak yetişir.

BAU Diş Hekimliği Fakültesini diğer Diş Hekimliği Lisans Programlarından ayıran en büyük özelliği ise ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul eden “bütüncül hasta tedavisi yaklaşımı” ile güncel teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan “Dijital-Estetik-İmplant Diş Hekimliği” uygulamalarını da içine alarak oluşturduğu Genişletilmiş Eğitim Müfredatıdır. Bu doğrultuda, Bahçeşehir Üniversitesi Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Fakültesi Program Kazanımları; TYYÇ Lisans Düzeyi ve Sağlık Alanı Lisans Yeterlikleri ile anahtar Diş Hekimliği Eğitimi Çekirdek Eğitim Programı (DUÇEP -2016 Versiyon 3.0) yeterlilikleri eşleştirilerek yapılmıştır.

BAU’lu Diş Hekimliği öğrencileri, üniversitenin İstanbul merkezindeki konumu, staj ve uluslararası eğitim fırsatları ile kendilerini geliştirme fırsatı bulur. Buna ek olarak, BAU Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile dünyadaki diş hekimliği uygulamalarını tanıma imkanına sahipler.

BAU’lu Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin altını çizdiği bir diğer konu ise; güçlü bir akademik kadro ve diş hekimliğinin tüm alanlarında yeni ve yüksek teknoloji donanımına sahip İsviçre (EE Orthodontics SA), Almanya (Be Dental) ve İngiltere (The London Centre for Implant & Aesthetic Dentistry) gibi ülkelerde staj yapma imkanına sahip olmaları. Bu staj fırsatı ile akademik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri BAU’nun laboratuvarlarında değerli deneyimler kazandıklarına da değiniyor. Tüm donanımları içeren ve rahatlıkla pratik yapılabilen büyüklüğe sahip Dijital Diş Hekimliği, Histoloji, Fizyoloji ve Anatomi Laboratuvarlarında; gelişen dijital diş hekimliği teknolojilerinin takip edilmesinden, insan vücudunu oluşturan dokuları, histolojik tabakaları ve hücresel içeriklerini mikroskoplar aracılığıyla değerlendirme imkânına kadar pek çok deneyim kazanıyorlar.

BAU Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.