Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilere danışıyoruz. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Elektrik Elektronik Mühendisliğini anlatıyor!

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Lisans Programı’nda derslerin tamamı İngilizce olarak verilir. BAU’lu öğrenciler derslerin İngilizce olması sayesinde temel mühendislik eğitimini evrensel bilim dili olan İngilizce ile öğrendiklerini ifade ediyorlar. Mesleki kaynakları ve gelişmeleri takip edebilmek ve teknik terimleri öğrenmek ve uluslararası iş yapabilme yeterliliğine sahip olmak için İngilizceye hakim olmak fazlasıyla önem taşıyor.

BAU’lu öğrencilere kariyer olanaklarını da sorduk: Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunları için çeşitli iş olanaklarının mevcut olduğuna değindiler. Gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında ve araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilirler. Proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilirler. Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunları aynı zamanda kendi firmalarını da açabilirler. Elektrik üzerine serbest mühendis olarak ve mühendislik firmalarında Proje mühendisi olarak çalışabilirler. Kurulum, onarım ve bakım konusunda bakım mühendisi olarak ya da elektrik dağıtım şirketlerinde koordinatör mühendis olarak etkinlik gösterebilirler. Aynı zamanda şirketlerin elektrik ve elektronik alanındaki bölümlerinde yönetici olarak çalışabilirler.

BAU’lu Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri, seçecekleri uzmanlık alanlarına göre Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki laboratuvarlarda araştırmalarını ve projelerini gerçekleştirme imkanına sahip olduklarının altını çiziyor.

BAU’lu öğrenciler bölümlerinin yoğunlaştıkları araştırma alanlarından da bahsettiler. Bu araştırma alanları şu şekilde sıralanıyor: Yüksek ve Zayıf Akım Elektrik Devreleri, Sinyal, Görüntü, Video İşleme, Kablolu, Kablosuz İletişim Sistemleri, Kontrol, Otomasyon, Robotik ve İnsansız Sistemler, Güç Sistemleri ve Elektroniği, Elektromanyetik Uygulamaları ve Hesaplama, Optik, Fotonik ve Lazer Elektroniği.

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.