Üniversite hazırlığında olan aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilere danışıyoruz. Tıp Fakültesinde okumayı düşünen ve bu konuda hazırlık yapan aday öğrenciler için BAU’lu öğrenciler Tıp Fakültesini anlatıyor!

2013 yılında ilk 40 öğrencisini almış olan BAU Tıp Fakültesi, ilk yılında LYS Türkiye 1.si tarafından tercih edilen Tıp Fakültesi oldu. Türkiye’de, öğretim üyelerini H endeks kriterini göz önünde bulundurarak kabul eden tek Tıp Fakültesidir. BAU Tıp’ın en yüksek yayın sayısına sahip akademik kadrosu vardır. Eğitim ve Araştırma Binalarının toplam 22 laboratuarı, öğrencilerinin eğitim alacağı Bahçeşehir Üniversitesi Özel Göztepe Medical Park Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, 100 poliklinik odası, 12 ameliyathane ve 353 yatak kapasitesi bulunyor.

BAU’lu öğrencilere öncelikle üniversite sınavına hazırlık sürecini ve bu süreçte ne gibi tavsiyelerde bulunabileceklerini sorduk. Tıp Fakültesi hayali olan aday öğrencilerin, zor olduğu kadar anlamlı bir yolculuğa çıkacaklarının farkında olmaları gerektiğini söyleyerek söze başladılar. Bu zor yolun sonunda oldukça tatminkâr ve anlamlı duyguların yaşanacağını da bilmekte fayda var. İnsanların hayatına dokunan en büyük alanlardan biri Tıp Fakültesi. Bu doğrultuda mesleğini hakkıyla ve severek yapan hekimler, kendi hayatlarına da anlam katacaktır.

BAU Tıp Fakültesi öğrencileri üniversitelerinin olanak ve imkanlarına da değindi. BAU Tıp Fakültesinde okurken bölümün vizyonundan ve güçlü akademik kadrosundan faydalandıklarından bahsettiler. BAU’lu öğrencilerimizden biri, BAU Tıp Fakültesinin her alanda gelişime destek olduğunu belirterek: “Sadece hekim olmak değil aynı zamanda farklı alanlarda da insanı düşündürüp geliştiren, iyi bir insan olma yolunda faydalı bir yer olduğunu düşünüyorum.” dedi. Bilimsel yönden de yaptığı akademik çalışmaların da daha mesleğe başlamadan vizyon kattığını söyledi.

Üniversitelerin başarısını arttıran, öğrencilerini gelecekteki kariyerlerinde daha ileri taşıyacak ve akademik hayatlarına derinlik katacak noktalardan biri de uygulamalı dersler. BAU Tıp Fakültesinin uygulamalı derslerindeki süreci ve öğrencilerine sağladığı faydaları da sorduk. BAU’lu öğrenciler, üniversiteye başladıkları ilk seneden itibaren okuldaki laboratuvarlarda hem okul dersleri hem de farklı alanlarda istedikleri hocalarla çalışabildiklerini ifade ettiler. Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitim alacağı Bahçeşehir Üniversitesi Özel Göztepe Medical Park Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin hemen okulun yanında olması klinik anlamda istekli öğrenciler için çok değerli bir olanak sağlıyor.

BAU’nun güçlü akademisyen kadrosu ve üniversitenin uluslararası boyutta işbirlikleri sayesinde BAU Tıp Fakültesi öğrencilerinin yurtdışında araştırma ve klinik stajlarına gitme şansı oldukça yüksek. Öğrenciler, istekli olduklarını belirterek hocalarla iletişim kurduklarında Avrupada ve Amerikada staj yapma fırsatını elde ettiklerini belirttiler.

BAU Tıp Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.