BAU İletişim Fakültesi’nden Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencileri, aday öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Dijital Oyun Tasarımı bölümüne girmek isteyen aday öğrenciler için BAU’lu öğrencilerimizin önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Üniversite sınavında aday öğrencilerin dijital oyun tasarımı bölümü okumak için hangi derslere ağırlık vermesi gerektiğini sorduk. Dijital Oyun Tasarımı Matematik Fen (MF4) puanıyla öğrenci kabul eden bir bölüm. Bu yüzden BAU’lu öğrenciler, aday öğrencilerin matematik ve fen konularına yönelmesinin daha yararlı olduğunun altını çizdi.

BAU Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencileri lisans eğitimleri boyunca; Maya, Artist Draft, Unity, Unreal Engine ve daha birçok oyun motoru ve programı kullanmak için eğitim görüyorlar.

BAU Dijital Oyun Tasarımı aynı zamanda öğrencilerine staj ve iş imkanları sunuyor. Öğrenciler COOP ve OEM Ortak Eğitim Modeli gibi çeşitli programlara staj ve iş imkânı için başvurabilir.

BAU’lu öğrenciler Dijital Oyun Tasarımı bölümünde Level Design, Game Sound Design ve Introduction to Game Engines gibi çeşitli uygulamalı dersler alıyor. Bu uygulamalı dersleri geçmek için proje ve sunum ağırlıklı sınavlar yapıldığının altını çiziyorlar.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler