Üniversite sınavına giren aday öğrenciler için tercih dönemi başlıyor. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler fakültesinde ekonomi bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler için hangi mesleklere sahip olabileceklerini ve ekonomi bölümü taban puanlarını sıralıyoruz.

Ekonomi bölümünde okumak yüksek düzeyde matematiksel ve istatistiksel beceri kazandırır.  Ekonomi bölümü bu becerileri finans ve kamu sektöründeki sorunların çözümünde uygulabilme ve ekonomik ilke ile modelleri işletmeyi de öğretir. Ekonomi bölümünün öğrencileri doğru analizler yapmayı öğrenerek mezun olurlar. Öğrencilere büyük şirketlerden devletlere kadar çeşitli kuruluşların ekonomik işlemlerini inceleyip sonuç çıkarabilme becerisi kazandırılır.

BAU’da ekonomi bölümünde sunulan seçmeli ders yelpazesi sizi iyi bir ekonomist olarak yetiştirirken ilgi alanlarınıza odaklanmanıza da olanak sağlar. Ekonomi bölümünün kazandırdığı meslekler; finansal analist, bankalarda, finans departmanlarında, dünyanın çeşitli borsalarında danışmanlık şirketlerinde, aracı kurumlarda, yatırım şirketlerinde iş imkanları şeklinde sıralanabilir. Uluslararası alanlara da açılma fırsatı bulabilirsiniz! Örneğin Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Ticaret Örgütü.

YÖK Atlas’ın ekonomi taban puanlarını sıraladığı rehber için tıklayınız.

BAU ekonomi bölümü taban puanları için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.