Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber aday öğrenciler hangi bölümlerde okuyabileceklerini araştırmaya başladı. Sözel, sayısal, dil veya eşit ağırlık bölümleri arasından tercih yapacak aday öğrenciler için BAU’daki eşit ağırlık bölümlerini ve taban puanlarını derliyoruz!

YKS 1. oturumu TYT ve 2.oturumu AYT puanı ve sıralamanıza göre sözel, sayısal, dil veya eşit ağırlık bölümleri arasında tercih yapabilirsiniz. Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testinden aldığınız puanlar eşit ağırlık sonucunuzu belirler. Eşit ağırlık bölümleri üniversiteler arasında değişiklik gösterebilir. Eşit ağırlık bölümlerinin çeşitliliği üniversitelerin taban puanları, fakülteleri ve öğrenci kabul etme şartlar gibi çeşitli nedenlerle aynı olmayabilir.

Üniversite sınavından aldığınız puan doğrultusunda BAU’da okuyabileceğiniz eşit ağırlık bölümleri: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Hukuk, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İşletme, Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı.

BAU’da sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil bölümlerinin taban puanları ve kontenjanlarını öğrenmek için tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.