Üniversite tercihi yapacak aday öğrencilerin önünde çeşitli üniversite ve fakülte var. İlgi alanları, becerileri ve hayalleri doğrultusunda Hukuk Fakültesinde okumaya karar vermiş aday öğrenciler için Hukuk Fakültesi iş imkanları ve BAU Hukuk Fakültesinin olanaklarını paylaşıyoruz.

Hukuk Fakültesi İş İmkanları

Hukuk Fakültesi iş imkanları söz konusu olduğunda mezunların kariyerleri boyunca karşılaşabileceği çeşitli iş imkanları bulunuyor. Hukuk Fakültesi iş imkanları şu şekilde sıralanabilir:

Hukuk fakültesi mezunları öncelikle Hakim, Savcı ve Avukat olabilirler.

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda öngörülen koşulları taşıyan Hukuk fakültesi mezunları, yazılı sınav ve sözlü mülakatı bitirip, staj sürecinin sonundaki sınavı da geçtikten sonra Hakim ve savcı olabilirler. Avukatlık kanunundaki 3. Maddenin koşullarını taşıyan Hukuk fakültesi mezunlarının avukat olmaları için hiçbir engel yoktur.

Yalnızca hukuk fakültesi mezunlarının yapabileceği bir başka meslek de Noterliktir. Noter olabilmek için Noterlik kanununun 7. Maddesinde ön görülen staj koşullarını taşımak gereklidir. Bir yıl süren stajdan sonra, koşullar da uygun olduğu takdirde noter belgesi alınabilir.

Ayrıca banka ve finans kuruluşlarında hukuk danışmanlığı ve hukuk müşavirliği, çeşitli bakanlıklarda uzman ve müfettiş, Adalet bakanlığında icra müdürlüğü gibi diğer meslekler hukuk fakültesi mezunlarını tercih etmektedir.

Hukuk Fakültesi iş imkanları BAU’da okuyan öğrenciler için daha da kapsamlıdır. BAU Hukuk Fakültesinin sunduğu sertifika programları, hukuk laboratuvarları ve uluslararası olanaklar sayesinde BAU’dan mezun olacak Hukuk öğrencileri alanında daha yetkin olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bir merkez, iki klinik ve beş laboratuvar, faaliyet alanları kapsamında disiplinler arası bakış açısı ile ulusal ve uluslararası kuruluşlarla nitelikli bilimsel projeler yürütmektedir.

• İnsan Hakları ve Özgürlükleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Ceza Hukuku ve Kriminoloji Laboratuvarı
  • Hayvan ve Doğa Hukuku Laboratuvarı
  • Mukayeseli Medeni Hukuk Laboratuvarı
  • Yapay Zeka Hukuku Laboratuvarı
  • Uluslararası Ticaret Hukuku Laboratuvarı
  • Bilişim Teknolojileri ve Hukuk Kliniği
  • Cinsiyet Hukuku Kliniği

Amerika’da Yüksek Lisans İmkanı

BAU Hukuk öğrencilerine uluslararası fırsatlar sunmaya devam ediyor. BAU Hukuk Fakültesi öğrencileri, lisans eğitiminin 3. yılını tamamlayan öğrenciler, 4. yıllarında Kansas University School of Law’da eğitim alıyor; Hukuk Fakültesi müfredatını tamamlaması halinde lisans diplomasını Türkiye’den, yüksek lisans diplomasını Amerika’dan alma hakkı elde ediyor.

Uluslararası işbirlikleri bununla da sınırlı kalmıyor. BAU Hukuk Fakültesi, uluslararası hukuk fakültesi birliğinin (International Association of Law Schools, IALS) KURUCU üyesidir. Meslekî İngilizceye özel önem veriliyor ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin ellisi tam burslu olarak, geri kalan öğrencilerin ise tamamı indirimli olarak, TOLES ileri düzey hukuk İngilizcesi sertifikası eğitiminden yararlanma hakkına sahip oluyor. Başarılı olan öğrenciler programın sonunda sertifika elde ediyor.

Ortalaması yüksek ve talep eden Hukuk Fakültesi öğrencilerine, başarı sıralaması da dikkate alınarak yapılan seçime göre, MLA College (Plymouth – UK) Sürdürülebilir Denizcilik Operasyonları Bölümünden ikinci bir diploma alma imkânı tanınıyor. Seçilen Hukuk Fakültesi öğrencileri tam burslu, diğer öğrenciler ise indirimli olarak sözü edilen eğitimden yararlanıyor.

BAU Hukuk Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAU taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.