Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler için hangi fakültede okuyacakları en önemli sorulardan biri. İletişim fakültesini tercih etmek isteyen öğrenciler için hangi mesleklere sahip olabileceklerini ve hangi bölümlerle karşılaşacaklarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin sekiz bölümden oluşan İletişim Fakültesi aday öğrencilere birbirinden farklı meslekler sunuyor. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesindeki bölümler: Çizgi film ve animasyon, yeni medya, fotoğraf, dijital oyun tasarımı, iletişim ve tasarımı, halkla ilişkiler ve tanıtım, reklamcılık ve sinema ve televizyon. Bu bölümleri tercih eden öğrenciler çizgi film ve animasyon yapımcısı, fotoğrafçı, dijital oyun tassarımcı, reklamcı, halkla ilişkiler uzmanı ve sanat yönetmeni gibi çeşitli mesleklere sahip olabilirler.

BAU İletişim Fakültesi aday öğrencilere kendini şu şekilde tanıtıyor: İletişimin altın çağında fikirlerinizi; yeni bir perspektifle, özgürce hayata geçireceğiniz, üretebilmek için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve araç setini edineceğiniz ve en önemlisi sizin gibi iletişimcilerle sektörünü nabzını tutan bir komütenin parçası olacağınız eğitimi arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

BAU’da İletişim Fakültesindeki bu bölümleri okumak için taban puanlarına göz atabilirsiniz https://aday.bau.edu.tr/puan-ve-kontenjanlar/

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.