İstanbul özel üniversiteler açısından çok sayıda okula ev sahipliği yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesi en iyi özel üniversiteler sıralamasında yer alıyor. Aday öğrencinin İstanbul’daki özel üniversiteler arasından tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini belirledik.

İstanbul özel üniversiteler sayısı toplam 44 adettir. İçlerinden hangisinin en avantajlı olduğunu belirleyebilmek için birkaç kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu kriterlerden bazıları: üniversitenin tarihçesi, dünya sıralamasında yeri, yurt dışında okuma fırsatları, akademik kadrosu ve sunduğu dil eğitiminin kalitesidir. Bu ve buna benzer kriterler sayesinde öğrenci geleceği için daha doğru bir karar alacaktır.

İstanbul özel üniversiteler kapsamında öğrenciyi iş hayatına hazırlayabilmek de çok önemli. BAU mezunlarının %18’i henüz mezun olmadan, %30’u ise ilk 6 ay içinde iş buluyor. Mezunların %70’i mezuniyetten sonraki 1 yıl içerisinde iş hayatının içinde yerini alıyor. Ayrıca, BAU mezunlarının %60’ı ilk işinde kurumsal bir şirkette işe başlıyor.

BAU, öğrencilerine yurt dışında okuma fırsatı sağlıyor. BAU’lu öğrencilerin sınava girerek yurt dışında okuyabileceği 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversite bulunmakta.

İstanbul Özel Üniversiteler içerisinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi aynı zamanda dünya çapında bilinirliliğini de her gün arttırmakta. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler içinde “uluslararası görünürlük (International Outlook)” alanında 5’inci, genel sıralamada ise 13’üncü.

ApplyBAU PROGRAMI İLE BURS KOLAYLIĞI SAĞLIYOR

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.

Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.