Aday öğrenciler, üniversite sınavı sonrası puanlarıyla tercih yaparlar. Bu puanlar doğrultusunda, İstanbul’daki üniversiteler ve taban puanları hakkında araştırma yapmak en doğru kararı sağlar. İstanbul’daki üniversiteler ve taban puanları sıralamalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Öğrenci girdiği TYT ve AYT ya da YDT’den almış olduğu sonuçlara göre İstanbul’daki üniversiteler arasından seçim yapacaktır. İstanbul’da 13 adet devlet ve 45 adet vakıf olmak üzere toplam 58 üniversite bulunmaktadır. İstanbul’daki Üniversiteler sayıca fazla olduğu için öğrenci seçim yapmakta zorlanabilir. Bu noktada, TYT ve AYT ya da YDT sınavlarından aldıkları puanlar doğrultusunda üniversitelerin taban puanlarını araştırmak mantıklıdır. İstanbul’daki Üniversiteler ve taban puanları için ÖSYM’nin kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BAU’da 9 fakülte, 1 konservatuar, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Aday öğrenci, BAU’da bulunan okullardan birini kazanmak istiyorsa taban puanlarına göz atabilir. Bahçeşehir Üniversitesinin taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. ApplyBAU başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.