Üniversite sınavına ve sonrasındaki tercih dönemine hazırlanan öğrenciler sınav yaklaştıkça İstanbul’daki üniversiteleri de araştırmaya başladı. İstanbul’daki üniversiteler arasından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için araştırıyoruz.

İstanbul’da 13 adet devlet ve 45 adet vakıf olmak üzere toplam 58 üniversite var. İstanbul’daki üniversiteler sayıca fazla olduğu için seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda hayalinizdeki bölümün İstanbul’daki üniversiteler arasından hangisinde bulunduğunu ve başarı oranını araştırabilirsiniz. Bununla beraber İstanbul’daki üniversitelerin uluslararası başarı sıralamalarına da bakabilirsiniz.

Üniversite tercih döneminde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da yurt dışı eğitim olanakları. Yurt dışında eğitim alabileceğiniz programlardan bazıları; Erasmus, World Exchange veya seçeceğiniz üniversiteye ait bir program olabilir. BAU, öğrencilerine yurt dışında okuma fırsatı sağlıyor. BAU’lu öğrenciler sınava girerek yurt dışındaki 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversitelerden birinde okuma fırsatı kazanır.

İstanbul’daki üniversiteler öğrenciyi akademik anlamda geliştirmekle beraber hayata da hazırlamalı. Tercih döneminde karar kılacağınız üniversite, iş hayatı için sizi geliştirmeli. İstanbul’daki üniversiteler arasında yer alan BAU bu görevini yerine getirmek için şirketlerle anlaşarak öğrencilerine staj fırsatı veriyor ve iş sahiplerinden ders görmelerini sağlıyor.

Mezuniyet sonrası başarılı bir kariyere sahip olabilmek için yeni teknolojilerden haberdar olmanız çok önemli. Bölümünüz ne olursa olsun yapay zeka ve big data gibi kavramlarla tanışmanız bir şart. İstanbul’daki üniversiteler arasından tercih yaparken okulların yeni teknolojilerle ilişkisini araştırabilirsiniz.

ŞEHİR MERKEZİNDE KAMPÜSÜN ÖNEMİ

İstanbul’daki üniversiteler konumlarından dolayı öğrencilere hem akademik hem sosyal hayatları için çeşitli fırsatlar sunmalı. Tercih dönemi esnasında İstanbul’daki üniversiteler arasından şehirle iç içe olan ve öğrenciyi sosyalleşmeye teşvik edenleri araştırın. İstanbul’daki sosyal hayat öğrenciye konferanslar, etkinlikler ve müzeleriyle çeşitli imkanlar sunar. Bu imkanlardan yararlanmanız için üniversiteniz başvurmanız gereken rehber olmalı.

BAU, kampüslerini açmayı tercih ettiği şehir merkezleriyle, öğrencileri hayata hazırlamayı hedefler. BAU’nun Beşiktaş’taki ana kampüsünde eğitim hayatına, boğaz manzarası ve şehir hayatı eşlik eder.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.