Konservatuvar okumak isteyen aday öğrencilerin merak ettiklerini BAU Konservatuvar cevapladı! Hocalarımız Konservatuvar sınavına hazırlanan adaylara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Konservatuvar okumak isteyen adayların önünde çeşitli aşamalardan oluşan bir yetenek sınavı var. Ancak, adaylar bu sınava hazırlanırken nereden başlayacakları konusunda zorluk çekebiliyor. Sınava en iyi şekilde nasıl hazırlanılacağını, tirad seçimlerini ve sınavla ilgili birçok tüyoyu sizin için BAU Konservatuvar’a sorduk, işte cevaplar!

Konservatuvar sınavına nasıl hazırlanılır?

BAU Konservatuvar Sahne Sanatları olarak zorunlu tirat veriyoruz. İlk olarak oynayacağınız tiratların yer aldığı oyunları okumanız gerekir. Oyun yazarına bir göz atmanız, hatta başka oyunlarını da okumanız fayda sağlayacaktır. Ardından bir dizi teknik ve çalışmayla parçaların çözümlenmesi yapılmalı ve pratik olarak sürekli oynanmalıdır.

Konservatuvar okumak için yetenek şart mı?

Hem evet, hem hayır. İsteğiniz doğrultusunda çalışma disiplininin olması daha elzemdir.

Konservatuvar adayları için tirad örnekleri nelerdir?

BAU Konservatuvar Sahne Sanatları olarak, bir yerli bir yabancı olmak üzere zorunlu tiratları zaten biz veriyoruz.

Yetenek sınavını geçmek için tüyolar.

Kendine güveni olan bir aday jüri için çok önemlidir. Hiçbir jüri üyesi adaydan kusursuz bir performans beklentisi içinde değildir. Özgüveni olan, öğrenmeye açık adaylar önceliklidir.

En önemli 3 oyunculuk tekniği nedir?

Bunlar doğalcı-gerçekçi (Stanislavski, Meisner, Lee Strasberg, Stella Adler gibi), göstermeci (Brecht), fiziksel oyunculuk (clown, yoksul tiyatro, biyo-mekanik gibi) olarak sınıflandırılabilir.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler