BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Mimarlık Bölümü, öğrencilere film ve kitap tavsiyelerinde bulundu! Hem mimarlık bölümüne girmek isteyen aday öğrenciler hem mimarlık öğrencilerinin yararlanabileceği film ve kitap listesini sizlerle paylaşıyoruz.

Mimarlık bölümü öğrencilerine kendilerini geliştirmeleri için BAU Mimarlık hocalarının tavsiyelerini sıralıyoruz. Kitap ve film önerilerinin bulunduğu listeye göz atarak mimariye olan bakış açınızı derinleştirebilirsiniz!

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN KİTAP ÖNERİLERİ

• Yaşanan Mimari (Rasmussen, S,E.)
  • Görünmez Kentler (Calvino, I.)
  • Görme Biçimleri (Berger, J.)
  • Tenin Gözleri (Pallasmaa, J.)
  • Hayatın Kaynağı (Rand, A.)
  • Mutluluğun Mimarisi (De Botton, A.)
  • Şeyler (Perec, G.)
  • Mimarın Soluğu (Bilgin, İ.)

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN FİLM ÖNERLERİ

• Mon Oncle (Tati, J.)
  • Playtime (Tati, J.)
  • Blade Runner (Scott, R.)
  • Blade Runner 2049 (Villeneuve, D.)
  • Inception (Nolan, C.)
  • The Belly of an Architect (Greenaway, P.)
  • My Architect (Kahn, N.)
  • Grand Budapest Hotel (Anderson, W.)
  • Truman Show (Weir, P.)
  • Saf (Vatansever, A.)

BAU MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ HAKKINDA

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi insan odaklı, çevresel sorunlara ve kente duyarlı, mimarlık kuram ve uygulama alanlarındaki güncel gelişmeleri takip eden, meslek etiğine yönelik farkındalığı yüksek mimarlar yetiştirmeyi amaçlar.

BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi üç bölümden oluşuyor: Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım. BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, disiplinlerarası bütüncül bir eğitim sistemi benimser. Günümüz ve geleceğin eğitim anlayışının merkezinde yer alan vizyona sahip. BAU’lu öğrencilere kentten ürüne uzanan farklı ölçeklerde uluslararası standartlarda kaliteli bir mesleki eğitim sunar.

Ulusal ve uluslararası teknik gezi, seminer, söyleşi, konferans, mesleki ve sanatsal sergi aktiviteleri ile desteklenen bir müfredata sahip. Öğrencilerin mesleki süreçlerini desteklemenin yanı sıra kültürel ve entelektüel düzeylerine katkı sağlamak da amaçlanıyor. Berlin International University of Applied Sciences ile değişim programları, her yıl Japonya, İspanya, Avusturya ve İtalya’da gerçekleştirilen uluslararası yaz/kış atölye çalışmaları ile Erasmus/World Exchange bağlantılarıyla uluslararası fırsatları oldukça çeşitli.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler