BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Mimarlık Bölümü, öğrencilere film ve kitap tavsiyelerinde bulundu! Hem mimarlık bölümüne girmek isteyen aday öğrenciler hem mimarlık öğrencilerinin yararlanabileceği film ve kitap listesini sizlerle paylaşıyoruz.

Mimarlık bölümü öğrencilerine kendilerini geliştirmeleri için BAU Mimarlık hocalarının tavsiyelerini sıralıyoruz. Kitap ve film önerilerinin bulunduğu listeye göz atarak mimariye olan bakış açınızı derinleştirebilirsiniz!

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN KİTAP ÖNERİLERİ

• Yaşanan Mimari (Rasmussen, S,E.)
  • Görünmez Kentler (Calvino, I.)
  • Görme Biçimleri (Berger, J.)
  • Tenin Gözleri (Pallasmaa, J.)
  • Hayatın Kaynağı (Rand, A.)
  • Mutluluğun Mimarisi (De Botton, A.)
  • Şeyler (Perec, G.)
  • Mimarın Soluğu (Bilgin, İ.)

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN FİLM ÖNERLERİ

• Mon Oncle (Tati, J.)
  • Playtime (Tati, J.)
  • Blade Runner (Scott, R.)
  • Blade Runner 2049 (Villeneuve, D.)
  • Inception (Nolan, C.)
  • The Belly of an Architect (Greenaway, P.)
  • My Architect (Kahn, N.)
  • Grand Budapest Hotel (Anderson, W.)
  • Truman Show (Weir, P.)
  • Saf (Vatansever, A.)

ApplyBAU NEDİR?

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler