Aday öğrencilerin yetenekleri ve hayalleri doğrultusunda en uygun bölümü seçebilmeleri için tercih döneminde araştırma yapmaları şart. Bölümlerin güncel başarı sıralamaları ve taban puanlarını araştırmak başarılı bir tercih listesi hazırlamanıza yardımcı olur. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Mimarlık bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler için Mimarlık taban puanlarını sıralıyoruz.

Mimarlık, binaları veya diğer yapıları planlama, tasarlama ve inşa etme sürecidir. Mimarlar, binaları planlar, tasarlar ve genellikle inşaatlarında kilit rol oynar. Bina tasarımı sanatı ve bilimi konusunda oldukça eğitimli olurlar. Bina sakinlerinin güvenliğinden sorumlu olduklarından, mimarların profesyonel lisanslı olması da gerekliliktir.  Mimarlık okuyan öğrenciler, disiplinin tarihini ve teorisini öğrenirken, aynı zamanda kendi tasarımlarını oluşturma ve planlama alanında deneyimi kazanır.

Mimarlık bölümünden mezun olduğunuzda, devletin mimar istihdam eden kurumlarında çalışabilirsiniz. Belediyelerin planlama, şehir planlama, fen işleri bölümlerinde istihdam edilebilirsiniz. Buna ek olarak aynı kurumlarda ruhsat işlemleri ve proje tetkiki ve onayı konusunda iş yapabilirsiniz. Mimarlık bürolarında ve inşaat şirketlerinde çalışabiliyorsanız kendi mimarlık bürolarınızı da açabilirsiniz.  Böylece kendi işinizin sahibi olabilirsiniz. Eğer kariyerinizi üniversitede sürdürmeye devam etmek isterseniz akademisyen de olabilirsiniz!

Ocak 2018 tarihi ile başlayan süreç sonucunda 13 Mart 2020 tarihli raporda belirtildiğince Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Lisans Programı Mimarlık Akreditasyon Kurumu (MİAK) tarafından “3 Yıllık Akreditasyon”‘a hak kazanmıştır.

YÖK Atlas’ın Mimarlık taban puanları rehberi için lütfen tıklayınız.

BAU Mimarlık taban puanları için lütfen tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.