BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Mimarlık Bölümü, aday öğrencilere tavsiyelerde bulundu! Mimarlık bölümüne girmek isteyen aday öğrenciler için BAU Mimarlık Bölümündeki hocalarımıza danıştık.

Mimarlık bölümüne girmek isteyen aday öğrenciler kazanmak için ne yapabilir, çizim yetenekleri olmalı mı ve BAU’da Mimarlık bölümüne girdiklerinde nelerle karşılaşacaklar gibi çeşitli soruları derledik. BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hocaları, aday öğrencilere rehberlik etmek amacıyla detaylı bir açıklamada bulundu.

Mimar olmak isteyen ama çizim yeteneğine güvenmeyen aday öğrenciler için, çizim yeteneğinin bir şart olup olmadığını sorduk. Mimarlık hocaları bunun bir şart olmadığını belirtti: “Mimar olmak için çizim yeteneği şart değildir. Mimarlık eğitiminde alacağınız dersler, kendinizi ve projenizi ifade etmek için çizim becerinizi geliştirmektedir.”

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ders çalışma tavsiyeleri istedik. BAU Mimarlık Bölümü Hocaları üniversite sınavından önce dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıraladı: “Mimarlık bölümlerinin puanlarına bakarak, kendinize bir hedef belirleyebilirsiniz. Bu hedef doğrultusunda eksik olduğunuz noktaları giderebilirsiniz. Eğer mimarlık okumak niyetindeyseniz yaşadığınız çevrede/kentte iyi bir gözlemci olmanız, analiz becerilerinizi geliştirmeniz ve mimarlık üzerine güncel yayınları (dijital ve basılı) takip etmeniz eğitiminiz sırasında size yardımcı olacaktır.”

Üniversite sınavında sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanlarından hangisine ağırlık verilmesi gerektiğinin de altını çizdiler: “Sayısal puanı ile öğrenci alındığı için ağırlıklı olarak bu puan kapsamındaki derslerinizin iyi olması gerekir.”

MİMARLIK OKUYACAKLARA TAVSİYELER

BAU’lu hocalarımız Mimarlık bölümüne giren öğrencilerin gelişmeleri ve başarılı olmaları adına önemli noktalara da değindiler: “Mimarlık düzenli çalışma gerektiren bir programa sahiptir. Bu nedenle eğitim hayatınıza başladığınız andan itibaren mezun olana kadar ve hatta iş hayatında da bu düzenli çalışma temposunu yaşam biçimi haline getirmeniz gerekir. Pandemi sonrası bol bol seyahat etmenizi, şimdiden bir eskiz defteri edinmenizi ve yapılı ve doğal çevreye dair gözlemlerinizi kaydetmenizi tavsiye ederiz.”

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler