BAU Psikoloji Bölümü hocalarımız Psikoloji  bölümü ile ilgili ç doğru bilinen yanlışları aday öğrenciler için cevapladı. Aday öğrencilerin, bölümler hakkında özellikle tercih döneminde karşılaştığı bilgi kirliliğini önlemek adına bu yazıyı sizler için hazırladık.

İşte Psikoloji bölümü hakkında merak edilenler !

Psikologlar/psikoloji hakkında yanlış bilinenler

Psikologlar Charles Xavier (X-Men’deki Profesör X) değillerdir. Zihin okuma becerileri yoktur. Psikoloji lisansını bitirmek klinik psikolog olmak demek değildir.

Klinik Psikolog unvanı almak için üniversitelerin Psikoloji bölümünden veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olup Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlamış olmak, ya da diğer lisans programlarından mezun olup Klinik Psikoloji alanında hem yüksek lisans hem doktora derecelerini tamamlamış olmak gerekir. Psikoloji sadece klinik psikoloji alanından ibaret de değildir.

Mesela, bir psikolog iş yerinde çalışan bireylerin performanslarını değerlendirip iş-veren ve çalışan uyumunu incleyebilir, ya da en iyi liderlik özelliklerinin ne olduğunu çalışabilir.

Ya da hangi insan davranış/düşüncelerinin otomatik/sezgisel olduğunu, ve bunun hangi beyin bölgelerinde ya da beyinde kaç milisaniye içerisinde ateşlendiğini inceleyebilir. Dolayısıyla biraz insan davranışlarını inceleyen deneyleri araştırın. İnsan doğası hakkında ve psikologların neler çalıştıklarını görünce şaşıracaksınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.