Mezun olduktan sonra iş hayatını yurtdışında devam ettirmek isteyen veya Türkiye’de kalıp yabancı şirketlerde çalışmak isteyen öğrenci sayısı oldukça fazla. Bu sebeple, üniversite adayları seçecekleri bölümün İngilizce olmasını önemsiyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okumayı düşünen aday öğrenciler için İngilizce eğitimin avantajlarını BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan’a sorduk.

İngilizce Beslenme ve Diyetetik bölümünün avantajları: İngilizce ve Türkçe bölümlerimiz arasında müfredat, ders işleyişi ve öğretim elemanları açısından herhangi bir farklılık bulunmamaktadır. Bununla birlikte İngilizce bölümünü tercih eden öğrencilerimiz uluslararası literatürü daha kolay takip edebilme, İngilizce konuşma konusunda daha cesaretli olma ve uluslararası öğrencilerimizle tanışarak farklı kültürleri yakından tanıma konularında avantaja sahiptirler.

· İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün avantajları: Yabancı dil yeterliliği uluslararası iş birlikleri yapmak, uluslararası yayın okumak ve yazmak, dolayısıyla mesleki bilgiyi güncel tutmak açısından oldukça önemlidir. Dil yeterliliği öğrencilerin bireysel çabası ve eğitimiyle sağlanabileceği gibi, lisans eğitiminin İngilizce olarak tamamlanmasıyla da sağlanabilir. İngilizce bölümümüzde eğitim dili %100 İngilizcedir. Bu nedenle İngilizce bölümde okuyan öğrencilerimiz mesleki terimleri bilme, İngilizce konuşma-yazma konusunda cesaretli olma ve yabancı uyruklu öğrencilerle tanışarak farklı kültürleri tanıma; dolayısıyla dünyaya açılma konusunda avantajlıdırlar.

· İngilizce Hemşirelik bölümünün avantajları: Hemşirelik geçmişten günümüze her zaman tercih edilmiş ve gelecekte de aranılan meslekler arasındadır. İngilizce Hemşirelik mezunları yurt dışı çalışma olanakları, özel kurumlarda tercih edilme, akademik gelişme fırsatı, sağlık alanı yeni gelişmelerin takibi gibi alanlarda yeterliliğe sahip olacaktır. Ortak dil olan İngilizce sayesinde bu bölümden mezun olacak olan öğrencilerimiz yurt dışında mesleklerini uygulayabileceklerdir. Bunun dışında sağlık turizmi alanında da çalışma olanağına sahip olacaklardır.

ApplyBAU öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler