Üniversite sınavına hazırlanan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okuyarak bu alanda ilerlemek isteyen aday öğrenciler için BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinden tavsiyeler aldık. Bu tavsiyeleri sizlerle paylaşıyoruz!

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki bölümler: Beslenme ve Diyetetik, Dil ve Konuşma Terapisi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik olarak sıralanıyor. Bu bölümler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi aday öğrencilere öncelikle seçmek istedikleri mesleği isteyerek ve severek fakülteye gelmelerini öneriyor. Buna ek olarak öğrenciler seçmek istedikleri bölümün avantajlarını ve dezavantajlarını bilmeli. Böylece bilgiye dayalı karar verebilirler ve ileride karşılarına çıkabilecek fırsatlara ve engellere hazırlıklı olurlar. Bölümlerin kariyer ve iş imkanlarını bilmek de bu kategoriye dahil. Üniversite sınavına hazırlanırken gelecek kaygısı taşıyan aday öğrencileri en rahatlatacak şey hayalini kurdukları bölümün iş imkanlarını bilmektir. Üniversite sınavı hazırlığında çalıştıkları hedefteki iş imkanları bu gelecek kaygısını hafifletir.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesinin altını çizdiği bir diğer nokta ise aday öğrencilerin öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık olmaları. Aday öğrencilerin akademik hayatının yalnızca üniversite sınavına hazırlık evresinde değil her döneminde başarılı olmalarını sağlayacak şey gelişime açık olmaktır. Sağlık Bilimleri Fakültesinde okumak isteyen aday öğrenciler buna ek olarak insanı ve insan hayatına dokunmayı sevmeleri önemli bir nokta.

Üniversite sınavına hazırlanan ve yalnızca Sağlık Bilimleri Fakültesi değil, herhangi bir bölümde kendini geliştirmeye devam edecek her öğrencinin ağırlık vermesi gereken konu yabancı dil (İngilizce, Almanca, vd.) alanında kendilerini geliştirmeleri. Dil her alanda işinize yarayacak bir avantaj ve sizi ileri taşayacak çok önemli bir beceri. Sağlık Bilimleri Fakültesi özelinde ise aday öğrencilerin Fen bilimlerinde özellikle kimya ve biyoloji derslerinde başarılı olmak için çaba sarf etmeleri bir gereklilik.

BAU Sağlık Bilimleri Fakültesi aday öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmeleri ve ekip çalışması alanında kendilerine yatırım yapmaları gerektiğini de vurguluyor. Sosyal sorumluluk projeleriyle yardım ve sorumluluk bilinçlerini geliştirmeleri de aday öğrencilerin bu alanda başarılı olmalarını sağlayacaktır.

Burs alabilmek için ApplyBAU’ya müracaat edebileceklerini belirtiyor. Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 2013 yılında hayata geçirilen ApplyBAU, müfredat bazlı sınav sisteminin yanı sıra öğrencilerin kişisel becerileri, ilgi alanları, yetenekleri, hayalleri ve projeleri ile değerlendirerek üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren bir sistemdir. ApplyBAU hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Sağlık sektöründe olmak, bilimle iç içe olmayı beraberinde getirir. Bu alanlardan mezun olmak isteyen kişilerin gelişime sürekli ayak uydurması gerekir. Aday öğrencilerin Sağlık Bilimleri Fakültesini tercih ederken üniversitelerin yetişmiş ve dinamik öğretim elemanı kadrosu, laboratuvar imkânları, multidisipliner bakış açısı, teknolojiyi takip etmesi, yurt dışı olanakları, öğrencilere mesleki yeterlilik yanında problem çözme, sektörle iç içe olma, farklı alanlardan öğrenebilme deneyimi sunması gibi özelliklerini de mutlaka değerlendirilmeleri gerekiyor.