Aday öğrenciler, üniversite sınavının yaklaşmasıyla beraber üniversite burs başvuruları ve tarihlerini merak ediyor. En iyi vakıf üniversitelerinden biri olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin burs başvuru detaylarını aday öğrencilerle paylaşıyoruz.

Üniversite burs başvuruları farklı gruplara ayrılmaktadır. Hem vakıf hem devlet üniversiteleri aday öğrencilere birbirinden farklı burs imkanları sunmaktadır.  Bu burslar; ÖSYM Bursları, Tercih Bursları, Akademik Başarı Bursları, Üniversite Giriş Bursu, Kardeş Bursu, Kurum Bursu, TÜBİTAK Bursu, Özel Mahrumiyet Bursu, Spor Bursu, Bilim, Sanat, Din ve Kültür Bursu, IB Bursu, Personel Bursu, Mezuniyet Bursu, Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu, İhtiyaç Bursu, Engelli Öğrenci Bursu olmak üzere farklı başlıklarla ayrılır. Oranları ise 0, %75, %50, %25 ve %5 şeklinde değişmektedir.

Üniversite bursları öğrencinin akademik başarısını ve hayallerini destekler. BAU, öğrencilerine çeşitli burs programlarını farklı oranlarda sağlamaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesinin aday öğrencilerine sunduğu burslar: ÖSYM Bursları, ÖSYM Bursuna Ek İlk 1000 Bursları, Uluslararası Diploma Bursları, ApplyBAU Bursları, Ön lisans ve Lisans Kardeş İndirimi, Spor Bursu, Dikey Geçiş Burs Yönergesi, Dikey Geçiş, Yatay Geçiş ve Yan Dal Bursları, BAU Tam Burslu ve Yarı Burslu Bölümler Listesi, Mezuniyet Başarı Bursu, İngilizce Yabancı Dil Bursu, Bahçeşehir Mezunlar Derneği Bursu şeklinde sıralanmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi ApplyBAU bursu için 1. Dönem son başvuru tarihi 30 Nisan. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler

Üniversite burs başvuruları yaklaşırken aday öğrenciler burs çeşitlerini ve tarihlerini araştırmakta. ApplyBAU, aday öğrencilerin başvurabileceği programlardan biri.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.