Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler, üniversite bursu için başvurabileceği kurum ve vakıfları hakkında detaylı araştırmaya ihtiyaç duyuyor. Aday öğrencilerin üniversite bursu kazanmak için nerelere başvurabileceğine dair tavsiyeleri paylaşıyoruz.

Öğrencilerin üniversite bursu için başvurabileceği çeşitli seçenekler var. Bu seçenekler, devlet, kurumlar ve özel vakıflar şeklinde sıralanabilir. Üniversite bursu için devlete başvurarak KYK bursundan yararlanılabilir. Buna ek olarak öğrenci, kurum ve özel vakıfların sınavlarına girerek ya da gerekliliklerine göz atarak başvuru seçeneklerini genişletebilirler.

Üniversite bursu için nerelere başvurabileceğini araştıran öğrenciler için en önemli noktalardan biri seçmek istedikleri kurum ve vakıfların koşullarıdır. Öğrenciler burs veren üniversite, kurum ve özel vakıfların internet sitelerine girerek bu bilgilere ulaşabilirler.

Bahçeşehir Üniversitesinin aday öğrencilere sunduğu üniversite bursları: ÖSYM Bursları, ÖSYM Bursuna Ek İlk 1000 Bursları, Uluslararası Diploma Bursları, ApplyBAU Bursları, Ön lisans ve Lisans Kardeş İndirimi, Spor Bursu, Dikey Geçiş Burs Yönergesi, Dikey Geçiş, Yatay Geçiş ve Yan Dal Bursları, BAU Tam Burslu ve Yarı Burslu Bölümler Listesi, Mezuniyet Başarı Bursu, İngilizce Yabancı Dil Bursu, Bahçeşehir Mezunlar Derneği Bursu şeklinde sıralanır.

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde üniversite öğrencilerine burs veren kurumların başında SEY vakfı geliyor. SEY Vakfı, Genç Girişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin üniversite yaşamlarına destek olmaktadır. Bu yarışmaya başvurular vakfın öncesinde ilan ettiği tarihlerde, SEY Vakfı’nın internet sitesi üzerinden alınır.

ApplyBAU aday öğrencilerin üniversite bursu için başvurabileceği seçeneklerden biri. Öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar. Burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://www.bau.edu.tr/icerik/2983-burslar-ve-ucretler