Üniversite sınavına hazırlanmak ve hayalinizdeki okulu kazanmak başlı başına zor. Bununla birlikte üniversiteye geçiş döneminde yeni özgürlüklerinizi ve sorumluluklarınızı dengelemeniz gerekecek. Değişen akademik ve sosyal hayatınızda zorluk yaşamamanız için liseden üniversiteye geçerken bilmeniz gerekenleri sıralıyoruz.

Üniversite tercih ettiğiniz alanda kendinizi geliştirebileceğiniz ve hem sosyal hem akademik anlamda sizi motive edecek bir yer olmalı. Ortaokul ve lisenin aksine daha fazla sorumlulukla karşılaşabilirsiniz. Buna ek olarak, özellikle üniversiteyi evinizden uzakta okumaya karar verirseniz, tüm sorumluluklarınızı kendi başınıza denetlemeniz gerekecek. Üniversite tüm bu sebeplerle sizi olgunlaştırır ve gelecekteki kariyerinize hazırlar. BAU’da toplam 9 fakülte, 1 konservatuar, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 1 meslek yüksekokulu var. BAU taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Bölümünüz Değişebilir: Üniversite okuduğunuz süre boyunca bölümünüz değişebilir veya iki bölümü aynı anda okuyabilirsiniz. Üniversite hayatına bunu bilerek başlarsanız daha açık fikirli olursunuz böylece daha verimli bir akademik hayatınız olur. Çift ana dal ve yan dal programlarıyla eğitim hayatınızı zenginleştirebilirsiniz. BAU öğrencilerine çeşitli alanlarda yetenek sahibi olabilmeleri için farklı fakültelerden ders alma fırsatı sunuyor!

İlgi Alanlarınızı Keşfedebilirsiniz: Üniversiteler öğrencilerin sosyal hayatında da çeşitli faaliyetlerde bulunabileceği bir alan. İlgi alanlarınız doğrultusunda bir kulübe veya öğrenci organizasyonuna katılabilirsiniz!

Çeşitli Burs İmkanları: Üniversite hayatına başlarken bilmeniz gereken bir diğer konu da çeşitli burs imkanları! Hem tercih ettiğiniz üniversitenin hem de dilediğiniz kurumun yalnızca üniversite öğrencilerine sunduğu burs programlarını araştırın. ApplyBAU ve diğer BAU burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Kendinize Zaman Tanıyın: Üniversite hayatına başlarken kendinize biraz zaman tanımayı da ihmal etmeyin. Yeni rutininize, derslerinize ve fakültenize alışmanız zaman alabilir. Ancak bu gayet normal! Süreci hızlandırmaya çalışmayın ve tadını çıkarın.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.