Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrencileri akademik ve sosyal hayatlarında neler bekliyor? Üniversite öğrencilerinin sosyal hayatı, katıldıkları etkinlikleri ve yararlanabildikleri kolaylıkları aday öğrenciler için sıralıyoruz.

Üniversitede öğrencilerin akademik hayatlarıyla beraber sosyal hayatlarının da olması kişisel gelişim için çok önemlidir. Bu sebeple üniversiteler kampüslerinde etkinlikler düzenler ve birçok kurum üniversite öğrencilerine bazı ayrıcalıklar sunar. Bu etkinlikleri ve ayrıcalıkları aday öğrenciler için derledik.

İş İmkanları: Öğrenciler okulun bünyesinde kurulan radyo, dergi ve medya merkezlerinde çalışarak iş tecrübesi kazanabilir. Ayrıca üniversitelerinin sunduğu fırsatlar dahilinde staj imkânlarından faydalanabilirler.

Erasmus Programı: Üniversite öğrencileri girdikleri okullara göre yurt dışında burslu okuma fırsatından yararlanabilir. Öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecekleri programlar Erasmus, World Exchange veya üniversitenin kendine ait bir programı olabilir. BAU, öğrencilerine yurt dışında okuma fırsatını Erasmus Programıyla sağlıyor. BAU’lu öğrencilerin sınava girerek yurt dışında okuyabileceği 175 Erasmus+ Anlaşmalı Üniversite ve 25 World Exchange Anlaşmalı Üniversite bulunmakta.

Kampüs Etkinlikleri: Üniversitelerde her dönem kampüs etkinlikleri düzenlenir. Bu kampüs etkinlikleri öğrencinin okuduğu üniversiteye göre konserlerden seminerlere kadar çeşitlilik gösterir. Üniversite öğrencileri bulundukları kulüplere göre bu etkinlikleri takip edebilir ve kampüste daha aktif bir sosyal hayata sahip olabilir.

Kulüpler: Üniversitede öğrenciler kişisel gelişim, sosyalleşme, tecrübe, organizasyon ve liderlik yetenekleri kazanma gibi çeşitli amaçlarla kampüsteki kulüplere katılır. Bu kulüpler öğrencilerin ilgi alanlarına göre de çeşitlilik göstermektedir. Her kulübün kendi konusuna göre düzenlediği etkinlikler vardır. Bu etkinlikler proje hazırlama, konferanslar, sertifika programları, gösteriler ve geziler şeklinde sıralanabilir. İstanbul’daki üniversitelerden biri olan BAU’nun kulüp ve etkinliklerine göz atmak için tıklayınız.

Sosyal Sorumluluk Projeleri: Bu projeler üniversite öğrencilerinin toplumsal sorunlara çözüm üreten ve topluma karşı sorumluluklarının farkında olan bireyler olmalarını sağlar. Üniversite öğrencileri bu projelerde yer alarak hem kendi gelişimlerine katkı sağlarlar hem de içinde bulundukları toplumun gelişmesine yardımcı olurlar. BAU’da bu projelerin hayata geçtiği ve öğrencilerin katılım sağladığı Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (SSUAM) bulunuyor.

Burs imkanları: Üniversite öğrencilerinin başvurabildiği burs imkanları da çeşitlidir. Ne kadar burs aldıkları seçtikleri kurumlara göre değişir. Kimi kurum eğitim ücretini yüzde 100 oranında karşılarken, kimisi sadece yemek, yurt ya da belli oranlarda harçlık verir. Aday öğrenci kazandığı üniversitenin sunduğu burs fırsatlarından yararlanabilir ya da devlet kurumlarına başvurabilir. BAU burs başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.

ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.